Gå til hovedinnhold

Arrangement-app for ungdom

Kristiansand kommune lanserer en helt ny app for ungdom mellom 13-20 år. Appen heter SEES, og er en arrangementskalender som gir oversikt over ulike arrangementer i bydeler og i sentrum.

For deg mellom 13-20 år

SEES-appen er en arrangementskalender for ungdom i Kristiansand, og gir en enkel oversikt over arrangementer i bydeler og i sentrum. SEES er helt gratis og er tilgjengelig i Google Play og App Store. Illustrasjonsfoto: Marte Krogstad.

For første gang har Kristiansand kommune lansert en helt egen arrangement-app for ungdom – SEES. Appen gir en samlet oversikt over ungdomsarrangementer i bydeler og i sentrum. Her kan du finne alt fra kunst- og kulturarrangementer til arrangementer innen friluft, sport, e-sport, miljø, politikk, religion, kafeer og mer.

For øyeblikket ligger det over 40 arrangementer i SEES, og du kan enkelt velge mellom kategorier. Hvis det er noe spesifikt du leter etter kan du filtrere søket ditt etter arrangør, hvor du befinner deg eller arrangementer. Ønsker du å motta tilbud kan du få det rett på mobilen i form av pushvarsler.

SEES er gratis og kan lastes ned i Google Play og App Store.

Appen lanserer i august på ungdomsskoler og videregående skoler i Kristiansand i forbindelse med skolestart, og 300 elever har nå lastet ned SEES.

Ideen er utviklet av ungdommer 

SEES-appen er utviklet av ungdommer i samarbeid med Kristiansand kommune. Prosjektgruppen gleder seg til lansering, og håper mange ungdommer vil ta den i bruk. Fra venstre: kulturrådgiver Jørgen Skauge, Aline Lima, Lulu Sareini, Anja Kathrine Laland, Line Kyrkjeeide, prosjektleder og trainee i kultursektoren og by- og samfunnsenheten, Monika Lundh Broen. Ikke tilstede når bildet ble tatt: Kriminalitetsforebyggende koordinator Johanne Benitez Nilsen. Foto: Marte Krogstad

Ideen om å ha en arrangementskalender for ungdom startet i august 2018 i forbindelse med KomINN som var en stor workshop i Kristiansand. 100 ungdommer var samlet for å finne tiltak til hvordan Kristiansand kunne bli den beste og tryggeste byen for ungdom i framtiden. De beste ideene ble lansert, og en arbeidsgruppe ble opprettet for å jobbe videre med et av prosjektene.

– På KomINN var det flere som ønsket ungdomsarrangementer. Vi fant ut at det allerede var mange ungdomsarrangementer i Kristiansand, men at de ikke visste om det. Dermed utviklet vi ideen om å ha en egen app som samler alle tilbudene slik at de blir enklere å finne, sier prosjektdeltager, Line Kyrkjeeide (17).

Ungdommene startet dermed å utvikle appen i samarbeid med kultursektoren og kriminalitetsforebyggende koordinator i Kristiansand kommune. Appen er en felles plattform for kommunale, frivillige og private aktører, og alt innhold blir administrert av ungdommene og kultursektoren.

-Gjør det enklere å skape sosiale nettverk

Formålet med SEES er både å gjøre det enklere å finne arrangementer, og skape sosiale nettverk.

– Mange ungdommer er enten mye hjemme eller henger i byen uten mål og mening, og det er mange som trenger å ha noe å gjøre. I tillegg vil vi også hjelpe aktører med å bli sett. Det er så mange tilbud som er kjempebra, men som ikke blir tatt i bruk fordi ingen vet om de. Med SEES hjelper vi begge parter, sier Anja Kathrine Laland (19).

– Mange unge bruker ikke Facebook lenger og får kanskje ikke med seg arrangementer som publiseres der. SEES samler alt på ett sted, og gjør det enklere å skape sosiale nettverk ved å treffe andre som har like interesser, sier Lulu Sareini (17).

Ungdommene tenker også at SEES kan være kjekk å ha for de som flytter til Kristiansand for første gang.

– Hvis ungdom flytter til byen og ikke kjenner noen fra før kan det være vanskelig å komme inn i et miljø. Appen er ment for å gjøre det enklere for de også å komme i gang med en aktivitet eller finne et nettverk som er bra for de, sier Aline Lima (25).

Ingen kan se hvilket arrangement du skal på

SEES-appen er forbeholdt arrangementer og har verken kommentarfelt, mulighet for å dele, like eller skrive meldinger. Dette er et bevisst valg fra prosjektgruppen for å forebygge mobbing.

– På andre sosiale medier kan andre se hvis du har likt eller skal på et arrangement. Hvis du skal på et arrangement som kanskje er litt annerledes, kan folk begynne å erte deg på grunn av det. Derfor er SEES helt anonym slik at du kan gå på det arrangementet du liker og møte andre som liker det samme, sier Lulu Sareini.

– SEES kan også være nyttig for foreldre slik at de kan følge med og motivere sine barn til å bli med på arrangementer, sier prosjektleder Monika Lundh Broen som også er trainee i kultursektoren og by- og samfunnsenheten.

Har fått god støtte fra aktører

Totalt 54 aktører har nå fått tilgang til å publisere arrangementer i SEES. Prosjektlederen kan fortelle at aktørene har vært veldig positive.

– Aktørene har vært veldig positive og gitt oss god støtte. Vi er utrolig glade for at så mange har vist interesse og at de deler sine arrangementer. Denne appen ville ikke vært mulig uten aktørene, og vi retter en stor takk til alle som bidrar, sier Lundh Broen.

– Tidligere har ikke kommunen hatt noen oversikt over hvor mange arrangementer som faktisk finnes for ungdom, og hva som tilbys. SEES gjør dette mulig, og en slik oversikt blir et viktig arbeid som vi kan ta med oss videre, sier kulturrådgiver Jørgen Skauge.

Imponert over ungdommenes innsats

Kriminalitetsforebyggende koordinator i Kristiansand kommune, Johanne Benitez Nilsen er imponert over ungdommenes innsats i arbeidet med appen.

– Ungdommene bruker fritiden sin til å utvikle SEES, og jeg er kjempe imponert over deres innsats og arbeidsvilje. De har vært med i prosessen helt fra utviklingen av ideen, til utvelgelse av navn, design, innholdsproduksjon og ikke minst promotering. I utviklingen var det viktig at appen traff målgruppen, og ungdommenes engasjement og bidrag har ført til en flott arrangementskalender som vi håper mange vil ta i bruk. Allerede nå har over 300 elever lastet ned SEES, og det forventes stor øking i løpet av lanseringsuken, sier hun.

Ordføreren positiv til SEES

Ordfører Harald Furre synes det er flott at ungdom får tilbud om en egen arrangementskalender.

– Det er flott at SEES rettes mot ungdom og bidrar til å vise bredden i alt som skjer i byen. Tilhørighet er viktig for trivsel, og det er bra at appen hjelper ungdom å finne tilbud som passer for dem. Kristiansand er en by for alle og det er mangfoldet av folk og aktiviteter som gjør byen vår spennende, sier ordføreren.

Furre gir også honnør til prosjektgruppen. 

– Utviklingen av appen er et eksempel til etterfølgelse. Her har det vært et godt samarbeid mellom kommunen og ungdommen om behov og utforming. Dette gjør at jeg både håper og tror mange vil ha glede og nytte av tilbudet, sier ordføreren.

Fredag 23. august mellom klokken 12.00 kommer ordføreren til Kvadraturen skolesenter for å stå på SEES-stand sammen med representanter fra prosjektgruppa.

Kontaktpersoner for media

Kriminalitetsforebyggende koordinator Johanne Benitez Nilsen, mobil: 952 35 820

Kulturrådgiver Jørgen Skauge, mobil: 452 86 604

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 21.08.2019 14:35
Sist endret: 21.08.2019 16:00

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?