Gå til hovedinnhold

Vinnere del 1 arkitektforslag til kunstkvartal

Tirsdag 28. juni offentliggjøres vinnere av del 1 av arkitektkonkurransen til kunstmuseum og kulturkvartal på Silokaia

Vinnere av del 1 tirsdag 28. juni på Kilden

Forslaget "Tatt på kornet" er ett av 101 forslag til kunstmuseum og kulturkvartal som nå stilles ut på Kilden. Du kan også se forslagene på en nettutstilling.

Ordfører Harald Furre, juryformann i arkitektkonkurransen, åpnet utstillingen av 101 arkitektforslag 15. juni i Kilden.

Tirsdag 28. juni kl 13.30 offentliggjøres 6 vinnerprosjekter av trinn 1 av arkitektkonkurransen til kunstmuseum og kulturkvartal på Silokaia i Kristiansand.

Juryformann Harald Furre offentliggjør vinnerne på en åpen markeing i Kilden. Arkitektene som har laget utkastene forblir anonyme til endelig vinner er kåret etter trinn 2 av konkurransen i desemeber.

Alle 101 forslagene i del 1 står utstilt på Kilden til 9. juli.

Kunstmuseum og kulturkvartal

På Silokaia i Kristiansand planlegges det nytt bygg for Sørlandets Kunstmuseum og Nicolai Tangen-samlingen, et kunstmuseum og et kulturkvartal. Det er ønsket å samle kulturskolen, Ungdomskilden og et senter for ung teaterkunst i nærheten av Kilden, i tillegg til et kunstmuseum.

- Vår visjon er at det skal skapes et kunstmuseum med høy arkitektonisk kvalitet og av internasjonal betydning, sier juryformann Furre. - Med bygget har vi også forventninger om å bidra til å løfte byrommet og byen.

- Det er Sørlandet Kunstmuseum, Kanalbyen Eiendom AS og Kristiansand kommune som arrangerer konkurransen. Oppdragsgivere ønsker forslag som viser hvordan både siloen og området rundt kan omdannes fra havnefunksjoner til et område for kunst, kultur og næring, presiserer Furre.

Foranledning til arkitekkonkurransen er den storslåtte kunstgaven på 1100 arbeider fra Nicolai Tangen. Den viktigste samlingen av norsk kunst fra perioden 1930 til 1970.

Nettutstilling

Alle 101 arkitekforslag som nå er kommet inn kan sees utstilt i Kilden.
Du kan også se den i en nettutstilling. Se utstillingen på nett her.

Åpningstider Kilden

Utstillingen følger åpningstidene til  Kafè Kast Loss på Kilden.

Fremdriftsplan

Her kan du se mer om fremdriften på arkitektkonkurransen.

 

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 26.06.2016 14:00
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?