Gå til hovedinnhold

Arbeidsmiljøprisen til Solholmen skole

Solholmen skole er tildelt Kristiansand kommunes Arbeidsmiljøpris for 2016.

Løfte fram

Inspektør Geir Bergkvist (t.h.) mottok Arbeidsmiljøprisen på vegne av Solholmen skole. Fra venstre organisasjonsdirektør Eva Berglund Åsland, rådmann Tor Sommerseth og hovedverneombud Bjarne Lauvås i Kristiansand kommune. Prisen er på 50 000 kroner, i tillegg til et flott diplom. Prisen deles hvert år ut til den enheten i kommunen som har utpekt seg innen helse, miljø og sikkerhet (HMS) og utvikling av miljøet på arbeidsplassen. Prisen skal være med på å løfte fram arbeidsplasser som gjør en god og systematisk jobbe med arbeidsmiljøet.

Det var organisasjonsdirektør Eva Berglund Åsland som delte ut årets pris. Det skjedde på kommunens ledermøte på Kilden 12. mai, der om lag 250 ledere fra kommunen var samlet.

Oppfyller alt

- Juryen har lagt vekt på at vinneren av Arbeidsmiljøprisen 2016 oppfyller alle kriterier som er satt opp for prisen. Juryen vil spesielt bemerke at enheten har redusert sykefraværet fra syv til tre prosent. De har jobbet med ulike trivselstiltak, der medvirkning i planlegging og gjennomføring er en viktig del av det systematiske HMS-arbeidet. Enheten ønsker velkommen alle som søker praksis, arbeidstrening eller lærlingeplass – uavhengig av alder eller kultur, og stiller med veiledning og gode rollemodeller. Juryen legger også vekt på at prisvinneren har særdeles gode resultater på medarbeiderundersøkelsen. Under sin visjon «Solholmen gir vekst» er de allerede i gang med tiltaksarbeidet, sa organisasjonsdirektør Eva Berglund Åsland under overrekkelsen.

Systematisk HMS-arbeid

Inspektør Geir Bergkvist ved Solholmen skole mottok diplom og 50 000 kroner på vegne av skolen. I år kom det inn åtte forslag. Juryen, arbeidsutvalget til kommunens hovedarbeidsmiljøutvalg, håper på dobling av antall søkere neste år.

Det er strenge krav som skal oppfylles for å vinne. Enhetene må vise til systematisk orden i HMS-sakene for å vinne. De må dokumentere over 20 sentrale punkter, for eksempel at de har hatt HMS-kartlegging, har laget HMS-handlingsplan, har fulgt opp medarbeiderundersøkelsen og at de ansatte er kjent med kommunens etiske retningslinjer.

Tidligere vinnere

 • 2015 Askeladden barnehage
 • 2014 Vardåsen skole
 • 2013 Fritid Øst
 • 2012 Skarpelunden bolig
 • 2011 Løkkeveien bofellesskap
 • 2010 Sentrum barnehageenhet
 • 2009 Slettheia skole
 • 2008 Øvre Slettheia barnehage
 • 2007 Tveit omsorgssenter
 • 2006 Hellinga barnehage
 • 2005 Justvik og Erkleiv skoler
Forfatter: Jon Sverre Karterud og Stein Otto Daatland (foto)
Publisert: 12.05.2017 13:51
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?