Gå til hovedinnhold

Åpningsfest på biblioteket

Torsdag 24. august klokken 19.00 inviterer Kristiansand folkebibliotek til festkveld for å feire offisiell åpning av nytt arrangementsrom.

Nytt arrangementsrom

Kristiansand folkebibliotek inviterer til åpningsfest i arrangementsrommet torsdag 24. august.

Siden 1. november 2016 har Kristiansand folkebibliotek vært inne i en omfattende ombyggingsprosess. Nå er det kun siste finpuss som gjenstår, og i kjelleren står et helt nytt arrangementsrom klar til bruk.

– Vårt nye arrangementsrom har plass til ca. 200 mennesker, og vil være et sted for bibliotekets program, i tillegg til å være et sted der frivillige lag og foreninger kan ha sine arrangementer og aktiviteter. Bakgrunnen for ombyggingen er at biblioteket forandrer seg, og vårt samfunnsoppdrag er å gi opplysning, fremme utdanning, stille kunnskapstørst og gi kunst- og kulturopplevelser. Det kan skje ved bokutlån, men det skjer også på andre måter ved at man deltar på aktiviteter på biblioteket. Biblioteket er også en viktig møteplass og en arena for demokratibygging og debatt, sier biblioteksjef Anne Kristin Undlien før hun tilføyer:

– Litteraturhusdelen av bibliotekdriften er viktig, og har fått bedre rammebetingelser ved denne ombyggingen, og i den sammenheng er det nye arrangementsrommet svært viktig. Når også den siste finpussen er på plass vil befolkningen i Kristiansand også får en større og mer innbydende småbarnsavdeling, og en kafé med byens beste utvalg av aviser. Kunstbokbibliotek i Kunsthallen bygges også nå i tett samarbeid med biblioteket. I tillegg er flere grupperom og bedre datalab nå klar for bruk. Alt dette synes vi virkelig er vel verd en feiring, og jeg gleder meg til åpningsfesten, sier hun.

Åpningsfest

Åpningsfesten har et stjernespekket program. Foto: Kristiansand folkebibliotek

Torsdag 24. august arrangerer biblioteket åpningsfest av det nye arrangementsrommet i kjelleren. Kveldens konferansier er arrangementsansvarlige Randi Berge Wandrup ved Kristiansand folkebibliotek.

Programmet starter klokken 19.00 med offisiell åpning av ordfører Harald Furre. Etter åpningen skal skuespiller Agnes Kittelsen fremføre tekster som belyser bibliotekets og lesningens betydning. Deretter blir det diktlesing fremført av lyriker Jan Erik Vold. Han vil hedre sin mangeårige kollega og partner, den nylig avdøde jazzpianisten og komponisten Egil Kapstad.

I løpet av kvelden blir også konsert med Håvard Rem, Simen Rem og multi-instrumentalisten Freddy Holm. De vil fremføre sanger av Bob Dylan og Leonard Cohen.

Feiringen fortsetter

Etter åpningsfesten på torsdag kan biblioteksjefen fortelle at feiringen fortsetter frem til lørdag kveld.

– Vårt nye arrangementsrom gir hele befolkningen i Kristiansand en ny storstue, og det feirer vi på ulikt vis med hele byens befolkning. I den anledning har vi arrangementer for alle aldersgrupper frem til lørdag kveld, sier biblioteksjefen.

Arrangementer

Fredag 25. august kl. 11.30 arrangeres fredagslunsj på biblioteket med Jan Erik Vold og Håvard Rem. 

Lørdag 26. august kl. 12.00-13.30 er det barnas tur, og det arrangeres Plutselig sirkus – festforestilling og sirkusskole.

Lørdag 26. august kl. 15.00-20.00 arrangeres det FIFA-turnering i bibliotekets nye spillrom. 

Kontaktperson for media

Biblioteksjef Anne Kristin Undlien, mobil: 908 70 683

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 23.08.2017 17:34
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?