Gå til hovedinnhold

Åpning av Kirkeparken/Gyldenløves gate

Torsdag 13. juni klokka 14 inviterer kommunen til offisiell åpning av Kirkeparken/Gyldenløves gate. Det blir ordførertale, musikk ved Oakland Rain og gratis is.

Åpningsarrangement 13. juni kl 14.00

På gartneriet hos Parkvesenet er det nå full aktivitet med planting av blomster i nye urner som kom tre uker for sent fra Frankrike. De jobber på spreng, fra venstre Helmer Espeland, Hanne Katinka Hofgaard, Arnvid Sejnæs, Sigurd Caspar og Andreas Sejnæs. De oransje rørene er vanningsanlegg som legges i bunnen av urnene. Foto: Ragna Marie Henden

– Vi inviterer til en liten markering av arbeidet som nå er fullført med Kirkeparken og plassen i Gyldenløves gate mellom domkirka, biblioteket og menighetshuset. Dette for å fortelle byens innbyggere at denne delen av Kvadraturen er klar for bruk med nye fasiliteter, sier prosjektleder Helmer Espeland i Parkvesenet. – Vi håper dette blir en attraktiv plass for å sette seg ned, gjerne med medbrakt mat, se på blomster og vannanlegget, spille sjakk og mulighet for å lage små arrangementer i en fin gågate med blomsterurner og hagemøbler.

– Torsdag 13. juni kl 14.00 inviterer vi til åpningsarrangement hvor ordfører Harald Furre og parksjef Aase M. Hørsdal sier noen velvalgte ord. Oakland Rain kommer og gleder oss med litt musikk. Dette også for å vise at området nå gjøres tilgjengelig for små konserter, sier Espeland. – En slik begivenhet feires også med gratis is til de som kommer, - så langt beholdningen rekker.

Program:

14.00: Velkommen ved parksjef Aase M. Hørsdal
Offisiell åpning ved ordfører Harald Furre
Oakland Rain innvier det nye arrangementsarealet med en minikonsert!

14.30: Gratis is og chill i de nye stolene og benkene.
Kort omvisning ved Parkvesenet og Ingeniørvesenet om hva som er gjort og planer videre.

Kirkeparken med sirkel rundt domkirka

Blomster er klare til å kjøres fra gartneriet til Kirkeparken/Gyldenløvesgate for planting. Fra venstre Hanne Katinka Hofgaard og Hege Andersen.

– Det er gjort grunnleggende endringer i området rundt Kristiansand domkirke. Vi har lagt en sirkel i kantstein rundt hele domkirka, fjernet trær og åpnet opp for sol, slik at den vakre kirka kommer mer til sin rett, sier Hanne Katinka Hofgaard, ansvarlig for uteområder i Parkvesenet.

– Vi har også anlagt nye bed rundt kirka med stauder som skal hindre at folk går for nært inntil kirka ved rasfare på vinteren. I tillegg har vi gjort «smuget» mellom domkirka og biblioteket mer åpent, trivelig og tryggere, forteller Hofgaard.

Vannanlegg og sjakkspill

På plassen mellom Kirkeparken og Gyldenløves gate er det plassert et vannanlegg i indisk granitt med terazzo bunn og  marmorspeil. Her er det benker rundt så det skal være fint for folk å sette seg ned. Det er plassert et sjakkbrett med store brikker som fritt kan benyttes.

Minnesmerket verdig plassering

– Vi har også snudd litt vinkelen på minnesmerket etter de som ble drept på Utøya. Det kommer nå mer til sin rett og har fått en verdig plassering med blomsterbed, et tre og brostein, forteller Hofgaard.

Gyldenløves gate for arrangementer

Gode stoler med bord i flere farger skal plasseres på plassen ved Kirkeparken/Gyldenløvesgate. Her er det Hanne Katinka Hofgaard og Helmer Espeland som prøvesitter stolene.

– I Gyldenløves gate er det lagt nytt dekke etter fjerningen av nedkjøringsrampa til parkeringskjelleren under biblioteket. Her vil det nå komme urner, bord og stoler, alt bestilt fra Frankrike etter inspirasjon fra parker og uteplasser. Og på grunn av flere ukers leveringsforsinkelse er det nå litt armer og bein for å få dette på plass, sier Hofgaard og Espeland, som sammen med gartneriets folk jobber på spreng for å få alt klart. På selve åpningsdagen vil dette bli plassert i samråd med representanter for synshemmede i Kristiansand, forteller Espeland.

På plassen er det lagt inn kontakter for strøm til alt fra vaffelsteiking til konserter. Her skal det være attraktivt å lage små arrangementer og konserter. Biblioteket og administrasjonen ved domkirka har kontakter utenfor sine bygg.

Velkommen!

– Velkommen til åpningsarrangementet, og til å benytte området fremover. Vi håper folk vil trives her og benytte denne delen av Kvadraturen som nå har fått en fin oppgradering, til en prislapp på om lag 13 millioner kroner, inviterer Espeland og Hofgaard. Prosjektet er et samarbeid Ingeniørvesenet og Parkvesenet.

Kontakt

Prosjektleder Helmer Espeland, mobil: 908 31 195

Oakland Rain

Vi gleder oss til å høre Oakland Rain på åpningsarrangementet Kirkeparken/Gyldenløvesgate. Foto: Tobias Aasgaarden

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 12.06.2019 15:27
Sist endret: 13.06.2019 08:51

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?