Gå til hovedinnhold

Åpning av ny skole i Torridal

Fredag 28. oktober blir det offisiell åpning av nye Torridal skole. Hele bygda er invitert til åpningsfesten.

Åpningsfest

En fargeglad skole er bygdas nye stolthet

Til åpningsseremonien klokka 09.00 har skolen invitert 600 gjester. En av skolens ansatte har laget en egen skolesang som skal synges for første gang av alle elever. Videre skal skolens lydskulptur Lydbølgen åpnes av profesjonelle musikere. Ordfører Harald Furre er selvsagt til stede ved denne store anledningen for bygda. Og det blir kake: Det blir servert en fem meter stor marsipankake.

Topp moderne

15. juni i år ble ny skole for 1. til 7. trinn på Hommeren overlevert. Nå skal skolen offisielt åpnes. Den gamle er jevnet med jorden og erstattet med en ny, moderne skole med alt lærere og elever kan ønske seg av utstyr og omgivelser. Bare det gule skolebygget fra midten av -30-tallet står igjen på skoletomta, sammen med Torridalstova. Begge disse byggene har vært i bruk i anleggsperioden ved siden av brakkerigger.

– Torridal har fått en skole for framtiden. Lærerne får en arbeidsplass med det mest moderne utstyr som finnes i dag. 1. til 4. trinn får sine klasserom i 1. etasje med hver sin separate inngang. 5. til 7. trinn må opp i 2. etasje, hvor de i tillegg til hvert sitt klasserom også har enkle spesialrom, forteller rektor Anita Ingebrigtsen fornøyd.

Klassebegrepet er avskaffet, men det heter fremdeles klasserom der trinnet samles. Torridal skole har i dag mellom 30 og 36 elever på hvert trinn.

Fargeglad


Du møter en fargeglad skole når du svinger inn fra hovedveien. Vinduer i varierende utforming og plater med forskjellige farger gir bygningen et tiltalende og imøtekommende inntrykk. Fargene går igjen inne med spesielle løsninger for hvert trinn.

Den opprinnelige romplanen la opp til at elevene måtte over til ungdomsskolen for å være i spesialrom. Men nå er alle spesialrom som de til kroppsøving, naturfag, musikk, bibliotek og for å besøke helsesøster, integrert i den nye skolen.

– Og så har vi fått et fantastisk uterom. Hele utearealet innbyr til aktivitet, med klatreapparater, tunneler, sklier, kunstgressbaner, grillplass, scene og mye mer. Og den er selvsagt gjort universell, det vil si at rullestolbrukere kan komme til mange av apparatene, sier rektor Ingebrigtsen, som gleder seg til åpningsfesten og til å kunne vise fram bygdas nye stolthet.

 

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 27.10.2016 07:30
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?