Gå til hovedinnhold

Åpnet Jeg kjører grønt-kampanjen

Mandag åpnet ordfører Harald Furre og Vipers-stjernen Katrine Lunde Jeg kjører grønt-kampanjen. Verdens beste håndballkeeper vil ha alle til å ta sykkelen fatt til og fra jobb.

Bedre tilrettelagt

Fra venstre kampanjeleder for Jeg kjører grønt, Bjørne Jortveit, kampanjens frontfigur Vipers-stjernen Katrine Lunde og ordfører Harald Furre. De blir fotografert av Fædrelandsvennen i forbindelse med åpning av Jeg kjører grønt-kampanjen mandag. Foto: Svein Tybakken

– Byen er bedre tilrettelagt for å sykle enn noen gang. Nå må folk melde seg på. Jeg håper konkurranseinstinktet setter inn hos byens befolkning slik at vi fortsatt kan være beste sykkelby. Så jeg håper folk går helhjertet inn for sykkelaksjonen, sier denne sesongens frontfigur for Jeg kjører grønt-kampanjen.

Kampanjeleder Bjørne Jortveit i Kristiansand kommune er svært fornøyd med at Katrine Lunde har sagt ja til å fremme sykkelinteressen i hjembyen sin.

– Det er kjempebra å ha byens verdensmester i å holde den norske håndballmålet rent for baller, til å være med å redde miljøet ved å fremme bruken av sykler fremfor biler. Hun snakker med troverdighet. Hun er en av byens innbyggere som er aktiv syklist og lar bilen for det meste stå i garasjen. Hun er eksempelet til etterfølgelse, sier Jortveit, som også synes det er flott at byen har en ordfører som bruker sykkel i jobben.

Ordføreren bruker sykkel

– Det er riktig. Jeg pleier å referere til at ordføreren i Oslo har en svær Audi A8 som går på diesel, mens ordføreren i Kristiansand har el-sykkel, smiler ordfører Harald Furre, som mandag var tydelig på at Norges sykkelby nr 1 kan bli enda bedre:

– Vi er i toppskiktet, men vi må videre. Alle må vi ta sykkelen mer i bruk. Med el-sykler kan radiusen bli større for de fleste av oss. Vi må bygge ut med flere sykkelstier, satse på godt vedlikehold med feiing og merking på en god måte. Det kan vi i kommunen gjøre. Så må arbeidsgiverne ta tak og sørge for garderober og dusjer for de som kommer svette på jobb.

Mange gode grunner

Vipers-stjernen Katrine Lunde er frontfigur for Jeg kjører grønt-kampanjen 2019/20. Foto: Svein Tybakken

Katrine Lunde mener det er mange gode grunner til at hun vil være med og fronte Jeg kjører grønt-kampanjen.

– Først og fremst er sykkelen med på å bedre miljøet. Og så er det veldig godt for folkehelsa og du kommer fint fram, slipper parkeringa og sparer penger.

– Jeg bruker sykkelen mye. Akkurat nå er det godt med el-sykkel siden jeg har denne korsbånd-skaden i kneet. Jeg bruker sykkelen daglig til å kjøre dattera mi til og fra barnehagen. Jeg bruker også sykkel til og fra trening, sier en super-engasjert ambassadør for Jeg kjører grønt-kampanjen.

Vant sykkel

Nils Kristian Aarsland var den av alle de tidlig påmeldte til Jeg kjører grønt-kampanjen som vant sykkel-premien. Foto: Svein Tybakken

Jeg kjører grønt-kampanjen lokket med flott sykkel i premie til de første som meldte seg på. Den heldige vinneren ble Nils Kristian Aarsland. Han jobber hos Kemneren i Kristiansand kommune og kunne overrasket og glad ta imot den flunkende nye sykkelen av kampamjeleder Bjørne Jortveit. – Tusen takk. Dette var veldig gøy. Jeg har aldri vunnet noe i mitt liv, så dette var overraskende, sa Aarsland. Han er opptatt av grønne trafikk-tiltak og en ivrig jogger. Han løper like gjerne til jobb fra Odderhei som å sykle. – Det blir fint å komme hjem med en ny sykkel, smiler den heldige vinneren.

Flotte premier

Blir du en av de 1500 første med 50 poeng, blir du med i trekningen av 100 flotte gang- og sykkeljakker. For å bi grønn i årets kampanje må du oppnå minst 156 poeng. Det vil si 12 poeng per uke.

Melder du deg på, blir du en del av et stort Miljølag. I tillegg kan alle arbeidsplasser registrere seg som eget lag.  Arbeidsplasser som deltok i 2018, regnes som deltakere også i 2019.  Jeg kjører grønt er en kampanje for miljøvennlige reiser og varer til 22. november. Alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen kan bli med i konkurransen om å bli best på grønne reiser.  Les mer og meld deg på Jeg kjører grønt.

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 27.08.2019 08:49
Sist endret: 27.08.2019 09:26

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?