Gå til hovedinnhold

Åpnet gatekunstprosjekt

Forbipasserende har fått se gatekunstprosjektet i undergangen ved Gartnerløkka utvikle seg fra dag til dag, og i dag ble prosjektet «Sommerfugleffekten» offisielt åpnet.

Historier

Avdelingsleder for Energiverket, Leif Roar Kalleberg og varaordfører Tove C. Welle Haugland var blant de mange som deltok på åpningen av gatekunstprosjektet. Alle gikk hånd i hånd forbi verkene. Energiverket aktivitetshus i Kristiansand kommune har sammen med Coolart og Statens vegvesen stått bak prosjektet. Utgangspunktet er den om lag 100 meter lange undergangen.

- Nå er det 11 historier på veggene som skal vise at vi alle er forskjellige som mennesker, sier Leif Roar Kalleberg. Han er avdelingsleder på Energiverket som er et lavterskel aktivitetshus for mennesker som har utfordringer knyttet til psykisk helse eller rus. Varaordfører Tove C. Welle Haugland sto for den offisielle åpningen. Hun er svært positiv til tiltaket.

- Én ting er at vi får farge og liv i et område som var mørkt og grått, en annen ting er det som ligger bak: Ekte mennesker som forteller ekte og ærlige historier, sier hun.

Valg får følger  

Kunsten er variert og iøyenfallendeNavnet «The butterfly effect», eller «Sommerfugleffekten» på norsk, spiller på at små bevegelser eller valg mennesker tar, kan ha store konsekvenser.

- Livet består av en serie med valg og vi vil formidle at livet kan være skjørt, men at alle har muligheter til å fly med vingene og gå gjennom forvandlingen som en sommerfugl, sier Ane Skjævestad i Coolart.

Samarbeid

Gjennom workshoper har gatekunstnerne fra Coolart veiledet deltakerne fra Energiverket til å finne frem til sine utrykk og ideer. Statens vegvesen har dekket alle utgifter til materiell.

- Det er flott at man tør å gå inn i et samarbeid som en ikke helt vet resultatet av, og så blir det et slik smykke for hele byen, sier helse- og sosialdirektør Wenche P. Dehli som er stolt av medarbeiderne, brukerne og samarbeidspartnerne.

- Vi ville lage den kunstveggen alle kan gå til hvis de trenger det. Vi vil gi kjærlighet til folk og vi vil minne publikum om at det finnes håp selv om livet kan være komplisert. Alle kan gjøre gode og dårlige valg, og alle får nye muligheter til å velge om igjen, sier Leif Roar Kalleberg, avdelingsleder på Energiverket.

Kontakt for media

Kommunikasjonsrådgiver
Børge Røssaak Nilsen
91353690

Forbipasserende får mange kunstopplevelser  Inne i tunnellen er det også mye til ettertankeAne Skjævestad i Coolart setter farge på byen. Han er på vei til jobb, og haster opp trappa.............lar du blikket gå litt opp, får kanskje bildet en annen betydning.Dette er jo nødt til å være Nikola TeslaHelse- og sosialdirektør Wenche P. Dehli er stolt og glad for at kommunen, brukerne og samarbeidspartnerne har klart dette løftet. FargesprakendeTrekk den lappen du synes du trenger...

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 25.05.2018 13:38
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?