Gå til hovedinnhold

Åpner sommergågate i Skippergata

Det blir liv og røre i byen når deler av Skippergata forvandles til bilfri sommergågate 16. juni.

Sommergågate i Skippergata

Butikkeierne i Skippergata har lenge ivret for å gjøre deler av Skippergata bilfri og endelig, 16. juni skjer det. F.v. Anne S. Lislevand, rådgiver Kristiansand kommune, Christina Rasmussen, arkitekt, Kristiansand kommune, Åkki Lidi, Drømmeplassen, Christen Egeland, rådgiver, Kristiansand kommune, Else Beate Aas, Kaffe & Pasta, Lene Østensen Justnæs, No.1 og Eli Gjestland Aas, Kaffe & Pasta. Foto: Hilde Fjukstad.

Etter initiativ fra butikkeierne i gata legger Kristiansand kommune i år til rette for gågate i Skippergata. Det braker løs 16. juni med gadefest og happening hvor kommunen inviterer innbyggerne til å bestemme hva byen kan brukes til når flere parkeringsplasser i gatene fjernes.

– Ideen med gågata kommer fra de som driver butikkene, sier Anne S. Lislevand, rådgiver i by- og samfunnsenheten i kommunen. Hun er glad for å se at dette endelig går i boks i år.

– Det er noe det har vært snakket om i veldig mange år og nå begynner vi å nærme oss realiseringen. Etter litt sånn prøving og feiling er vi kommet litt videre hvert år, supplerer Christen Egeland, rådgiver i by- og samfunnsenheten.

Et flertall av butikkeierne i Skippergata har lenge ivret for å få et trivelig gatemiljø for de som går og handler i Skippergata. Else Beate Aas i Kaffe & Pasta er en av dem:

– Det er så bra, vi kan nesten ikke vente til at det skjer, stråler hun. – Vi er sååå positive til dette, det blir bedre enn i dag. Vi ønsker jo å lage et hyggelig gatemiljø, slik at det er hyggelig både inne og ute for kundene våre.

Og hyggelig skal det bli! Gata blir møblert med blomster og benker og blir mye triveligere å være i for alle som ferdes i gata.

Sommergågata blir sommergågate helt til 6. august.

Bli med å tegne byen!

Når Skippergata stenges inviterer kommunen til byplanlegging for alle. Det skjer i krysset Kirkegata/Gyldenløvesgate ved Wergelandsparken.

– Kvadraturen blir tegnet opp i stort format på gata og så kan folk komme med innspill til hvordan de vil ha det i byen, sier Lislevand.

Hun ønsker mange gode innspill og lover at det som kommer inn blir tatt med videre i kommunens arbeid med gatebruksplanen.

– Hvordan gatene ser ut og hva byen er fylt med påvirker veldig hvordan hverdagen er for de som bor og oppholder seg i byen. Vi er jo veldig interessert i å høre om hva slags hverdag folk ønsker og hva de vil at gatene skal fylles med. Dette er en veldig god anledning til å påvirke sin egen hverdag og sin egen fremtid, tilføyer Egeland.

LÈVA Urban Design kommer til Kristiansand for å hjelpe oss med å se vårt eget sentrum med nye øyne under happeningen.

Tid: torsdag 16. juni kl. 1600-1800
Sted: krysset Kirkegata/Gyldenløvesgate ved Wergelandsparken

Les mer om arrangementet og bli med - facebook

Gadefest i Skippergada

Gadefesten er det handelsstanden i Skippergata som står for. Her blir det musikk, lotteri og mye mer.

Gadefest i Skippergada

Gatestenging under gatefesten og sommergågata

16. juni:

Under arrangementet Gadefest i Skippergada blir følgende gater stengt for trafikk i tidsrommet 16. juni kl. 14.00-21.00:

Gyldenløvesgate – mellom Festningsgata og KirkegataKirkegata – mellom Gyldenløvesgate og Henrik WergelandsgateSkippergata – mellom Markens og nedkjørsel til parkeringskjeller i NAV-bygget.

Berørte gatestrekningene er vist på skisse nedenfor (klikk på bildet så blir det større).

Gatestenging under Gadefest i Sippergada.

17. juni –6 august:

Deler av Skippergata blir Sommergågate og stengt, eller delvis stengt, for trafikk i perioden 17. juni – 6- august.

Skippergata – mellom Kirkegata og nedkjørsel til parkeringskjeller i NAV-bygget blir gågate og helt stengt for trafikk.Skippergata – mellom Kirkegata og Markens gate blir enveiskjørt inn til parkeringsanlegg i Dalandgården. Alle som skal ut fra parkeringsanlegget i Dalandgården MÅ kjøre ut via Henrik Wergelandsgate. Enveiskjøring av Skippergata medfører at større kjøretøyer med varelevering til butikkene mellom Markens gate og Dalandgården må kjøre inn fra Kirkegata eller Festningsgata hele døgnet.

Berørte gatestrekninger er vist på skissen nedenfor (klikk på bildet så blir det større).

Gatestenging under sommergågata i Skippergågata.

Bakgrunn

Politikerne har i tidligere vedtatt at gågate skal vurderes i denne gata. Kommunen jobber nå med en gatebruksplan for Kvadraturen. Politikerne har bedt om en plan der en stor del av gateparkeringen fjernes. Områdene som blir ledige kan brukes til aktiviteter og tiltak som er bra for byen og bylivet. Sommergågate i Skippergata er et pilotprosjekt i dette arbeidet. Det blir et eksempel på hva vi kan gjøre med gatene når bilene er borte.

Kontaktpersoner

Anne S. Lislevand, rådgiver, by- og samfunnsenheten. telefon: 922 68 146
Christine Rasmussen, arkitekt, plan-, bygg- og oppmålingsenheten, telefon: 480 50 337

 

Forfatter: Hilde Fjukstad
Publisert: 13.06.2016 13:52
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?