Gå til hovedinnhold

Åpner ny rutebilstasjon

Den nye rutebilstasjonen åpnes fredag 5. juli klokka 08.00.

Snorklipping og boller

Prosjektleder Ingvald Grønningsæter i Kristiansand Eiendom ønsker velkommen til åpning av Kristiansand rutebilstasjon fredag 5. juli klokka 08.00.

– Ordfører Harald Furre klipper snor, og det blir servering av gratis boller og kaffe, forteller Ingvald Grønningsæter. Han er Kristiansand kommunes prosjektleder for byggingen av den nye rutebilstasjonen, som har fått navnet Kristiansand rutebilstasjon.

Serveringen under åpningen står Narvesen for. Selskapet skal drive en 100 kvadratmeter stor kiosk i den ene enden av det nye glassbygget.

I den midterste delen av rutebilstasjonen er det et like stort oppholdsrom for reisende, med plass til ca. 50 ventende passasjerer. En digital betalingsløsning for å bruke toalettene er også på plass i tilknytning til oppholdsrommet.

I den enden av bygget som er nærmest jernbanestasjonen, blir det oppholdsrom og toalett for buss- og drosjesjåfører.

Det er Asplan Viak som har tegnet den nye rutebilstasjonen, mens PK Entreprenør har hatt ansvaret for byggingen.

River og lager park

– Vi er glade for at den nye rutebilstasjonen nå er klar til bruk. Det har blitt et flott bygg, med gode fasiliteter for de som skal bruke det. Neste begivenhet i området markerer vi til høsten. Da er den gamle rutebilstasjonen revet, og et nytt parkområde opparbeidet, forteller Grønningsæter.

Hver dag er det omtrent 260 bussavganger fra rutebilområdet. Rivearbeidet de neste månedene fører til at noen av plattformene er flyttet. På AKT sine sider ser du hvor regionbussene, flybussen og ekspressbussene til Stavanger og Oslo går fra de neste månedene.

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 03.07.2019 12:26
Sist endret: 03.07.2019 12:26

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?