Gå til hovedinnhold

Alt klart for årets sommerskole

Sommerskolerektor Ole Martin Kyllo gleder seg til å guide over 300 elever gjennom spennende aktiviteter på Kristiansand kommunes sommerskole.

Praktisk læring

De første elevene tropper opp allerede mandag 25. juni. I én uke skal de ca. 150 elevene fra 5.-7. trinn samle kunnskap på en annerledes måte enn til vanlig.

Fra 13. august er det nye 150 elever som skal hygge seg med de samme aktivitetene.

Sommerskolerektor Ole Martin Kyllo er klar til å ta med over 300 elever på spennende opplevelser i sommer. – Sommerskolen tilbyr en annen måte å lære på. Derfor blir det mye eksperimentering og kreativ og praktisk læring. Vi gleder oss veldig. Det gjør også de som skal holde de forskjellige kursene, og helt sikkert også ungdommene som skal være med, sier Ole Martin Kyllo.

Til vanlig jobber han på Pedagogisk senter i Kristiansand kommune. I sommer bytter han hatt, og blir rektor på Sommerskolen Kristiansand. Skolen har base på Grim skole, akkurat som i fjor.

Gratis

Sommerskolen ble arrangert for første gang i fjor. Nesten 170 elever var med på det populære tilbudet. I likhet med i fjor, er det gratis å være med på sommerskolen.

I år er det altså enda flere som har rukket opp hånda med ønske om å være med.

– Vi åpnet for påmelding tidlig i april. Ett døgn senere hadde over 100 meldt seg på. Da fristen gikk ut 1. mai, hadde over 330 meldt seg på. Alle disse har dessverre ikke fått plass, slik at noen fortsatt står på venteliste, forteller Kyllo.

Etter fjorårets sommerskole ble alle elevene på 5.-7. trinn invitert til en spørreundersøkelse.

– Vi listet opp 20-25 mulige aktiviteter, og spurte elevene hva de kunne tenke seg å være med på. Tilbakemeldingene vi fikk, ble utgangspunktet for de tilbudene vi gir i sommer. For eksempel var det mange som var interessert i gatekunst. Dermed tok vi kontakt med KRS Gadekunstlaug, som tente på ideen og stiller opp, forteller Kyllo, som både laget brosjyrer og nettside for å fortelle om de ulike tilbudene.

Sommerskolen

Kursholdere utenfra

Noe av særpreget med Sommerskolen Kristiansand er nettopp å trekke inn kursholdere utenfra.

– Samarbeidet med disse er helt utmerket. Kursholderne har vært flinke til å planlegge læringsaktiviteter som er annerledes og som bør vekke entusiasme hos elevene, sier sommerskolerektoren.

I år heter kurstilbudene:

  • Vitenklubb
  • Om du fikk farge byen ...
  • Improteater
  • INN i naturen – aktiv UTE
  • Spiselig naturfag

De som stiller opp for å gi elevene morsom læring er Vitensenteret, KRS Gadekunstlaug, Knuden - Kristiansand kulturskole, Midt-Agder Friluftsråd og Geitmyra matkultursenter (planlagt etablert også i Kristiansand).

 

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 20.06.2018 11:24
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?