Gå til hovedinnhold

Alt klart for en spennende sommerskole

En fantasireise til verdensrommet, ekte turer til lands og vanns, eller dans og showkorsang på scenen. Det er noe av det 360 elever i Kristiansand kan oppleve når kommunens første sommerskole går av stabelen til sommeren.

Annerledes skole

Noen av deltakerne på sommerskolen får oppleve en 3D-reise til verdensrommet. (Foto: Vitensenteret)

- Vi ønsker at elevene skal lære noe nytt, få faglige utfordringer og gode opplevelser i et trygt og sosialt miljø. Sommerskolen blir en annerledes skole, der veldig mange av aktivitetene foregår utendørs, forteller prosjektleder Åse Paulsen.

Seks tilbud

Rådgiveren på Pedagogisk senter i Kristiansand kommune forteller at det blir seks forskjellige tilbud. Kommunen samarbeider med Kristiansand Røde Kors, Vitensenteret og Midt-Agder Friluftsråd. I tillegg er kommunens egen kulturskole og by- og samfunnsenheten ansvarlige for hver sine tilbud.

Detaljert program

- Her møtes elever fra forskjellige skoler til andre opplevelser enn de vanligvis gjør. Kanskje får de nye venner, og kanskje oppdager de nye talent hos seg selv, sier lederen for Pedagogisk senter, Nina Skjeseth.

- Det har vært så gøy å planlegge sommerskolen. Alle samarbeidspartnerne vi har spurt, har vært veldig positive. Vi har også allerede fått de første spørsmålene fra elever om når de kan melde seg på. Nå er altså alt klart til å melde seg på, og vi regner med at det blir fulltegnet, sier Paulsen.

Påmelding

Gratis

Sommerskolen er gratis og varer én uke. Elevene bor hjemme. De første 180 elevene får sjansen i uke 26, det er uka rett etter at den vanlige skolen er ferdig. Elevene kan velge mellom seks forskjellige tilbud.

I uke 32, siste uka før vanlig skolestart i august, får 180 nye elever muligheten til å velge de samme seks tilbudene.

Det er forskjellig tilbud til de yngste og de eldste elevene. De som skal begynne i 5., 6. og 7. klasse til høsten kan velge mellom tilbudet som Kristiansand Røde Kors har, blant annet på Haraldvigen leirskole i skjærgården i Randesund, eller teknologi-opplegget i regi av Vitensenteret. Det er de som velger dette som blant annet skal være med på en 3D-reise til verdensrommet.

De som skal gå på ungdomsskolen til høsten, kan velge spennende aktiviteter innen enten friluftsliv, ulike kulturuttrykk eller mat, miljø og folkehelse.

- ­Jeg vet at kulturskolen har lyst til at deres uke skal toppes med en forstilling, der de som har hatt showkor, dans og film kan vise noe av det de har lært, sier prosjektleder Åse Paulsen.

Sommerskolen er et toårig forsøksprosjekt og arrangeres altså før første gang denne sommeren. Opplegget for sommerskolen ble endelig bestemt av politikerne i oppvekststyret i april.

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 09.05.2017 12:30
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?