Gå til hovedinnhold

Alle 78-åringer skal få informasjon

Kristiansand kommune inviterer alle som fyller 78 i år, og ikke allerede mottar kommunale tjenester, til informasjonsmøte. Mandag 28. november kan du lære mer om tilbud, aktiviteter og andre muligheter.

Inviterer

Inviterte innbyggere får rikelig med muligheter til å få informasjon og stille spørsmål på informasjonsmøte mandag 28. november. Bildet er tatt på det første møtet fredag 22. april.Møtet finner sted mandag 28. november kl 10.00 – 13.15 (åpent fra kl 09.30) i Niels Henrik Abels hus, Tordenskjoldsgate 68 (Vis a vis "Fylkesbygget").

På møtet får deltakerne vite om hvordan de kan orientere seg i det kommunale tjenestetilbudet, aktiviteter, og andre muligheter.

Meld deg på

En invitasjon er sendt ut til 418 personer i Kristiansand.  Hvis du fyller 78 i år, kan du melde deg på ved å ringe 38 07 95 00, eller sende epost. Påmeldingsfrist er utsatt til fredag 18. november.  

Kommunen bruker Folkeregisteret til å finne personer som har riktig fødselsår. I brevet får de vite at hvis de ønsker informasjon kan de enten delta på et møte eller de kan få en mer privat samtale, en såkalt «helsefremmende samtale» . En slik samtale kan finne sted i vedkommendes eget hjem eller i kommunens lokaler.

De som allerede mottar tjenester fra kommunen blir ikke invitert.

Hvorfor møter?

Bakgrunnen for møtene er at seniorer i kommunen har gitt tilbakemelding om at de setter pris på å bli kjent med kommunens tilbud. Mange har også gitt uttrykk for at de ikke kjenner til ulike muligheter. Også eldresentertjenestens ulike aktiviteter er lite kjent.

Samtidig har politikerne i kommunen i ulike sammenhenger tatt opp at de har sett et behov for å informere innbyggerne bedre.

Tema i møtene

 • Normal aldring - kommuneoverlege Dagfinn Haarr
 • Teknologiens muligheter - rådgiver Gro Anita Fosse
 • Aktiv senior - fysioterapeut Ragnhild Schou Lauvland
 • Frisklivssentralen - leder Hilde Enoksen
 • Den norske turistforening - fagsjef friluftsliv Per Thomas Skaanes
 • Bedriftsidretten - fagkonsulent Kristin Tverberg
 • Kristiansand folkebibliotek - spesialkonsulent Randi Berge Wandrup
 • Ernæring/kosthold - ernæringsfysiolog Thomas Gordeladze
 • Om å være frivillig - leder flivilligsentralen, Irene Kaspersen
 • Seniorsenter-tjenesten - leder Anette Lauvås Hobbesland
 • Helsefremmende samtale - ergoterapeut Hilde Fleitscher

Det blir utstillere og det blir enkel bevertning i pausene.

Besøk hjemme

Kristiansand kommune tilbyr også helsefremmende samtale eller hjemmebesøk som altså er et alternativ til møtene hvor flere deltar. En individuell samtale inneholder de samme temaene som informasjonsmøtet.

- En helsefremmende samtale gir på en annen måte mulighet til å snakke om det som opptar den enkelte og eventuelle utfordringer. Den helsefremmende samtalen setter fokus på de ressursene den enkelte har til rådighet i møte med utfordringer, og hvordan man best kan bevare evnen til å fortsette med de tingene som betyr noe for en, sier Hilde Fleitscher i helsefremming senior.

Tilbudet er under utvikling, men det er tenkt at dette tilbudet skal gis til dem som har behov for det og som er over 65.

Aktuelle nettsider

Aktiv hver dag 
Eldresentertjenesten  
Frivillig.no  
Helsefremmende samtale       
Kulturrullatoren    
Opp av go'stolen  
UiA - Senioruniversitetet  
SeniorKilden

Kontakt for media

Hilde Fleitscher
Ergoterapeut
Helsefremming senior
41 58 32 33

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 14.11.2016 10:38
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?