Gå til hovedinnhold

Advarer mot bade-infeksjon

- Badetemperaturen er fortsatt behagelig og det er varslet gode forhold langt ut over høsten. Derfor vil vi minne om faren for Vibrio-infeksjon, sier kommuneoverlege Dagfinn Haarr.

Høye vanntemperaturer

Kommuneoverlege Dagfinn Haarr sier høye vanntemperaturer er årsak til bakterievekst i badevannet, og han ber befolkningen ta sine forholdsregler ved bading i salt- og brakkvann. Foto: Svein Tybakken, Kristiansand kommuneVibrio-infeksjon er en alvorlig infeksjon som særlig er aktuell for dem som bader i brakkvann og saltvann. Høy vanntemperatur gir bedre vekstbetingelser for enkelte bakterier.

- Spesielt er eldre, mennesker med svekket immunforsvar og personer med åpne sår på kroppen utsatt. Det har vært noen få tilfeller på Sørlandet i sommer, det siste her i Kristiansand i disse dager, sier kommuneoverlegen.

Han vil derfor minne om at dette kan være en alvorlig infeksjon.

Hvordan forebygge 

Folkehelseinstituttet skriver på sine nettsider at «Smitte kan skje ved bading gjennom sår (inkludert nylige tatoveringer). Personer med påvist immunsvikt, eldre personer eller personer med leversykdommer eller hemokromatose er spesielt utsatt.

Sykdomsbildet kan variere fra lettere øregangsinfeksjon, rosen og sårinfeksjon, til mer alvorlig sykdom som blodforgiftning.»

Du kan finne mer opplysninger om infeksjonsfaren og hvordan du kan forebygge infeksjon, på Folkehelseinstituttets nettsider.

Kontakt for media

Kommuneoverlege
Dagfinn Haarr
48267701

.

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 13.08.2018 15:20
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?