Gå til hovedinnhold

Kokevarselet opphevet

Varselet om å koke drikkevannet til innbyggerne i Kvernhusheia, Jærnesheia, Skinnerheia, Buhusheia og Jærneskollen er opphevet. Nye prøver viser at vannet nå er rent.

Friskmeldt

Kommuneoverlege Dagfinn Haarr friskmelder drikkevannet til innbyggerne som får vannet fra Kvernhusheia-bassenget.

– De nye vannprøvene som ble tatt tirsdag var helt fine. Derfor friskmelder vi vannet og kokevarselet er opphevet. Vannprøven som ble tatt mandag morgen viste funn av E.coli-bakterie. Tirsdag ble det tatt nye prøver både i bassenget på Kvernhusheia og i ledningnettet for vannforsyningen. Etter prøvetakingen ble Kvernhusheia-bassenget renset, så nå er drikkevannet helt utmerket, sier kommuneoverlege Dafinn Haarr.

Ukjent årsak

– Vi vet fortsatt ikke årsaken til funnet av E.coli mandag. Det vil bli foretatt prøver fra fire av innbyggerne i området som tok kontakt med oss om mageproblemer. Om disse prøvene viser samme bakterie som ble funnet i vannet mandag, har det vært en eller annen form for forurensing. Men den er ikke tilstede nå. Nå kan folk drikke vannet trygt, sier kommuneoverlegen.

Det ble ikke funnet uregelmessigheter i vannverkets vannbehandlingssystem, og prøvene som er tatt fra andre deler av ledningsnettet er fine. Kristiansand kommune tar ukentlige prøver av alt drikkevannet i kommunen. 

Tarmbakterier

E.coli er et fellesnavn på en gruppe bakterier i tarmsystemet til mennesker og dyr. I følge Folkehelseinstituttet er de aller fleste E.coli-bakterier vanligvis ufarlige og forårsaker ikke sykdom så lenge de oppholder seg i tarmen. Bakteriene er viktig for fordøyelsesprosessen, og bidrar til at farlige bakterier ikke får formere seg i tarmen. 

Kontaktpersoner

Kommuneoverlege Dagfinn Haarr: 482 67 701

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 30.07.2019 14:14
Sist endret: 23.08.2019 13:00

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?