Gå til hovedinnhold

700 helsesøstre til største kongress på Caledonien

17.- 20. september kommer 700 deltakere på Helsesøsterkongressen 2018 til Kristiansand. Den er den største kongressen som arrangeres på nyoppussede Caledonien hotel, som åpner i juli.

Unik mulighet for profilering av byen

- Helsesøsterkongressen 2018 er den største kongressen som avholdes på nyåpnede Caledonien hotell, og vi regner med nærmere 700 deltakere, inviterer fv komiteleder Charlotte Joy Kolbeinshavn, Ellen Kathrine Larsen, sentralt fra Landsforeningen for helsesøste og Aina Kjær, i den lokale komiteen. Komiteen har vært på omvisning i Caledonien hotel, som holder på å pusses opp, og var meget begeistret for fasilitetene som skal stå ferdig i juli. Foto: Ragna Marie Henden

- Dette er en unik mulighet til å profilere byen vår, dyktige lokale foredragsholdere og lokalt næringsliv. Kvadraturen byliv app skal legge ut ulike tilbud spesielt for kvinner den aktuelle uken. Det er den største kongressen som skal arrangeres på nye flotte Caledonien hotell etter nyåpning, og det blir uten tvil ønske om gjentakelse for de besøkende, tror leder for kongresskomiteen, Charlotte Joy Kolbeinshavn, helsesøster ved Familienshus på Lund.

-  I tillegg får deltakerne tilbud om å melde seg på båttur til Bragdøya, epidemiologisk byvandring i Kvadraturen, tur til Dyreparken og ikke minst se operaforestillingen Tosca på Kilden. I og med at Kristiansand også er Barnas by, og helsesøstre er til for barn, så håper vi profesjonen vår også kan bli mer synlig for alle. Det er mange engasjerte helsesøstre i vår landsdel, sier Kolbeinshavn.

Første gang på 30 år til Kristiansand

- Det er nærmere 30 år siden Kristiansand var vertskap for den nasjonale Helsesøsterkongressen. - Vi ble etter en søkeprosess i 2016 utvalgt som arrangør fylke for kongressen i 2018. Vi er seks personer fra Vest-Agder som sitter i  lokal komite og har jobbet med å planlegge kongressen, og får god støtte fra LaH styret sentralt (landsforeningen for helsesøstre), forteller leder for kongress komiteen, Charlotte Joy Kolbeinshavn.

Spennende program

- Vi har jobbet mye med programmet og vi er veldig stolt av hvordan det er blitt. Det er en solid rød tråd som gir perspektiv fra de fleste hold, sier Kolbeinshavn. Tema for konferansen er "Bak fasaden - på godt og vondt."

 - På kongressen tar vi opp samfunnsaktuelle tema, og programmet har fra første stund vekket stor interesse, forteller Kolbeinshavn. – Vi helsesøstre arbeider ofte med å komme bak fasaden, på godt og vondt og ikke minst stå i stormen når det først er avdekket at noe ikke er som det bør være.

- Det er viktig å styrke kompetansen vår med det som er nytt på feltet vårt, få faglig påfyll om høyaktuelle tema helsesøstre står i hver dag og ikke minst noen av landets beste forelesere på dette feltet kommer på kongressen. 

- Samtidig er det en unik mulighet til å reise til ulike plasser i landet vårt når kongressen går på omgang blant fylkene/lokalgruppene og en arena for å være sammen med og treffe kolleger. Vi har gode ideutvekslinger og knytter et tettere samarbeid på landsbasis. Vi har en stor yrkesstolthet, og kongressene gjør at vi alltid kan utfordrer hverandre til å gjøre jobben enda bedre, holde oss faglig oppdatert og vil yte vårt beste over hele landet, sier komiteleder Charlotte Joy Kolbeinshavn, som satser på god forhåndsplanlegging, så hele Helsesøsterkongressen for 700 deltakere skal gå på skinner.

Årets høydepunkt

- En helsesøsterkongress defineres av mange helsesøstre som årets høydepunkt, og vi samles fra hele landet. Det gir god faglig påfyll, fokus på samfunnsrelaterte problemstillinger, vi deler erfaringer og utveksler materiell og gode erfaringer i forhold til jobben vi gjør, forteller helsesøster Kolbeinshavn.

- Så her deltar både skolehelsesøstre, helsestasjon, ungdomshelsetjenesten og ledere. I tillegg er det mulig for andre å melde seg på som ønsker mer innsikt i tematikken, som har tett samarbeid med helsesøstre og ønsker mer innsikt i våre arbeidsfelt.

- Det velges stort sett alltid ut et par helsesøstre fra hver bydel som får lov å reise på kongress hvert år, og dette rulleres på. Ledere ønsker å sende flere på kongress, men de økonomiske betingelsene stopper dem i å sende flere dessverre, sier komiteleder, som oppfordrer til å melde seg på raskt.

- I år ligger muligheten til rette for å sende flere på kongress fra Vest Agder, da de ikke har behov for reise og overnatting, så vi håper flere får mulighet til å delta i år, presiserer leder for den lokale komiteen.

Nytt for året er presymposium for ledere dagen før Kongressåpning.

PROGRAM OG PÅMELDING

Lokal kongresskomite

Kongresskomiteen lokalt består av:

Hege Engestøl, Helsesøster  Kristiansand Familienshus vest
Aina Kjær, Avdelingsleder Familienshus vest
Elin Karlsen Osmundsen. Ledende helsesøster i Vennesla
Kari Mygland Michaelsen, Helsesøster i Vennesla og sitter i LaH styre sentralt
Anne Mette Røilid Vollan, Helsesøster Familiens hus sentrum og leder i  lokal styret i LaH
Charlotte Joy Kolbeinshavn, Helsesøster i Familienshus øst og leder i Kongress komiteen

Kontakt

Charlotte Joy Kolbeinshavn, Helsesøster Familiens hus Lund, og leder for kongresskomiteen,
mobil 468 57 266

Velkommen på Helsesøsterkongress 2018, 17.- 20. september i nyoppussede Caledonien hotel, sier fv  Charlotte Joy Kolbeinshavn, Ellen Kathrine Larsen og Aina Kjær.

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 06.06.2018 12:23
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?