Gå til hovedinnhold

46 nye barnehageplasser på Havlimyra

Det kommer 46 nye barnehageplasser i et modulbygg ved Havlimyra barnehage.

Moderne

Fra høsten kommer det 46 nye barnehageplasser ved Havlimyra barnehage. (Foto: Havlimyra barnehage)

28 av plassene blir for barn mellom ett og tre år, mens det blir 18 plasser for de eldste barna. De nye barnehageplassene kommer i et moderne modulbygg der dagens parkeringsplass ved barnehagen ligger. Det blir laget ny parkeringsplass på andre siden av veien.

- Vi jobber for fullt, og målet er at plassene skal være klare til barnehagene åpner igjen etter sommerferien i midten av august. Det er ennå litt for tidlig å si helt sikkert at vi klarer det. I verste fall blir de nye plassene klare i september, sier rådgiver Einar Hanssen i Kristiansand Eiendom.

Årets barnehageopptak viser at mange ønsker barnehageplass i Justvik-området. Det er grunnen til at kommunen nå jobber på høygir med midlertidige plasser på Havlimyra. Kommunen jobber også med en mer permanent løsning, derfor er det lagt opp til at modulbygget skal være barnehagelokale i to år.

Ca. 5000 barn i Kristiansand går i barnehage hvert år. Fristen for å søke plass fra høsten, var 1. mars. Ved årets hovedopptak var det 1298 barn som har rett til barnehageplass fra høsten. Retten til barnehageplass er nå utvidet til å gjelde også barn som fyller ett år til og med november.

Barnehager

De aller fleste av de som har krav på plass fra høsten, har fått tilbud om plass. Status pr. midten av april er at 90 barn mangler plass. 51 av disse ønsker plass i områdene Justvik, Gimlekollen og Lund. Resten fordeler seg i hovedsak på Hånes, Søm, Kvadraturen, Grim og Hellemyr.

181 står på venteliste til en annen barnehage. 40 av disse ønsker seg til Havlimyra eller Eidet barnehage. Arbeidet med å oppfylle så mange av bytte-ønskene som mulig fortsetter for fullt.

Alle får plass

- Alle som har rett til barnehageplass vil få tilbud om plass, selv om det ikke er sikkert at alle får et tilbud i nærområdet sitt. Men det hjelper godt at det nå kommer nesten 50 nye plasser på Havlimyra. Det betyr at det blir plasser tilgjengelig i andre barnehager. Vi fortsetter med opptaket helt til det er ferdig, kanskje litt inn i juli. Alle som har krav på plass vil få et endelig tilbud senest ved utgangen av august, sier rådgiver Mariann Stephansen i oppvekstsektoren i Kristiansand kommune.

For media

Kontaktperson for barnehageopptaket i kommunen: Mariann Stephansen: 38 24 36 06

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 25.04.2017 12:42
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?