Vær turist i egen by

Søndag 14. mai inviteres alle store og små til å bli med å utforske Kristiansand. Denne dagen kan du oppleve ulike museer, attraksjoner og aktiviteter med gratis inngang!

Turist i egen by. Foto: Visit Sørlandet

Turist i egen by. Foto: Visit Sørlandet

Mer informasjon om årets program, samt billett til arrangementet finner du her:

Visit Sørlandet - Turist i egen by 2023

Visit Sørlandet vil holde stand på Torvet. Her kan du delta i konkurranser og vinne ulike premier. 

"Hop on hop off"-buss

I år vil det være busser som tar deg med rundt på de ulike aktivitetene. Bussene vil kjøre i loop fra klokken 11.00—16.00, og være på hvert stopp ca. hvert 30 minutt. 

Bussens rute: 

  1. Torvet (holdeplass Rådhuset i Tollbodgata)
  2. Ravnedalen
  3. Klatreparken Høyt og Lavt
  4. Kristiansand Kanonmuseum 
  5. Festningen
  6. Kristiansand museum 
  7. Gimle gård
  8. Torvet (holdeplass Rådhuset i Tollbodgata)

Gratis opplevelser

Båttur med Gamle Oksøy til Bredalsholmen. Omvisning på Bredalsholmen.

På Bredalsholmen vil du kunne se, høre og kjenne lukten av gammelt skipshåndverk. Bli med på omvisning, se utstillinger eller ta en bryggesleng mellom skip og småbåter. Bredalsholmen er et levende teknisk-industrielt kulturminne. Mer informasjon om Bredalsholmen Dokk & Fartøyvernsenter finner du her.

Havpadling med Troll Aktiv (må forhåndsbestilles)

Troll Aktiv inviterer til en idyllisk padletur rundt Fiskebrygga. Turene går klokken 11.00 og 13.00, og varer ca. i to timer. Det er plass til 16 personer på hver tur. Alle som ønsker å delta på padletur må forhåndsregistrere seg her. 

Omvisning på Gimle gård

Gimle gård kan du fra klokken 10.00–14.00 bli med på en spennende omvisning gjennom ballsal og salonger, nesten som en reise i tid fra huset ble bygget ved slutten av 1700-tallet til siste eier døde i 1982. Omvisningen passer for barn i skolealder, og varer i ca. 45 minutter. Omvisningene gjennomføres hver time, og siste omvisning er klokken 13.00. 

Omvisningen er gratis under Turist i egen by arrangementet, men du må forhåndsbestille plass grunnet begrenset kapasitet:

Forhåndsregistrering av gratisbilletter til barneomvisning her

Live teater på Kristiansand museum

Opplev Kristiansand museum og museets spennende fortellinger. Museet er åpent klokken 10.00—15.00, og mellom kl. 12.00—14.00 vil dramastudenter fra UiA spille ut historier rundt på området. Velkommen!

Kanonmuseet på Møvik

Kristiansand kanonmuseum er verdens nest største kanon noensinne montert på land. Stedet ligger ca. 10 km vest for Kristiansand på Møvik fort. Kanonmuseet er åpent fra klokken 11.00—17.00. Kaféen er åpen og selger kaffe, is og brus.

Kristiansand Domkirke

Domkirken holder åpen kirke fra klokken 12.30—15.00. Her kan barn sammen med voksne få inspirasjon til å finne kunst og utsmykning i kirkerommet. 

Kristiansand Kunsthall

Kristiansand kunsthall er åpent fra klokken 12.00—16.00, og det vil holdes omvisning klokken 13.00 og 15.00 av nåværende utstilling "Søvn er livets Sum", som viser frem Ann Cathrin November Høibo, som er en av våre ledende kunstnere med lokal forankring. 

Naturmuseum og botanisk hage

Naturmuseum og botanisk hage er Sør-Norges eneste naturmuseum. Museet inviterer store og små til blomsterverksted klokken 12.00—14.00. Kaféen vil også være åpen fra klokken 12.00—16.00. 

Påmelding kan gjøres her:

Påmelding

Søgne gamle prestegård

Søgne gamle prestegård inviterer til Barnas Kultursøndag. Her kan du oppleve den fantastiske installasjonen Medusa av og med Tonje Sannes og Justine Eikås i Presteboligen, med tekstilskulpturer laget i samarbeid med barn fra 1.—4. trinn i Kristiansand. I tillegg holder Sannes og Eikås et drop-in tekstilverksted for barn i Presteboligen klokken 12.00—15.00. Søgne Bygdemuseum holder også åpent, og her får du muligheten til å lage din egen pizza!

Gatekunstvandring

Bli med Arne Vilhelm Tellefsen på en gatekunstvandring rundt i Kvadraturen. Oppmøte ved Coop Extra i Vestre Strandgate klokken 12.00. Turen varer i ca. to timer.

ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter

Omvisning klokken 12.00 og 14.00 med guide i utstillingen "Brennpunkt Arkivet: Okkupasjon, motstand, fangenskap og samarbeid i Agder 1940-1945". Omvisningen er en del av Turist i egen by, og billettene er gratis.

Meld deg på arrangementet her:

Guidet omvisning i Brennpunkt Arkivet

Det vil også bli holdt omvisning som er tilpasset barn fra 4. trinn og oppover. Her vil barna lære om hva som skjedde på Arkivet under andre verdenskrig, og høre om mennesker som på en eller annen måte hadde tilknytning til Arkivet. Omvisning for barn klokken 13.00 er fullbooket, men det er satt opp en ekstra omvisning for barn klokken 15.30. Klikk her for å lese mer og melde deg på

Odderøya museumshavn

Odderøya museumshavn ligger et steinkast unna Markens gate, og holder åpent klokken 11.00—15.00. Her kan du lage båter, fargelegge piratmasker, og se utstillingen om fritidsbåter fra 1950-tallet og utover. Odderøya museumshavn byr også på salg av is, vafler, kaffe, jus og brus.

«Turist i egen by»-rabatt 

Vitensenteret

Vitensenteret holder åpent fra klokken 11.00—16.00. Her får du 50% rabatt på inngangsbillett under Turist i egen by.

Aquarama bad

På Aquarama får du spesialpris 2 for 1 denne dagen. Åpent fra klokken 09.00—18.00. 

Klatreparken Høyt og Lavt

Klatreparken Høyt og Lavt får du 20% rabatt på inngangsbilletten denne dagen. Åpent fra klokken 11.00—17.00.

Klatreverket

På Klatreverket får du 2 for 1 på inngangsbilletten denne dagen. Åpent fra klokken 10.00—20.00

Turist i egen by 2023

Mer informasjon og fullt program finner du på Visit Sørlandets nettsider:

Turist i egen by

Skaff deg billett her

Facebook arrangementet finner du her