Ny oppfriskningsdose til 75+

Vaksinasjonssenteret og omsorgstjenestene er klare! Nå anbefales ny oppfriskningsdose med koronavaksine til dem som er 75 år eller eldre og til sykehjemsbeboere.

Ass._kommuneoverlege_Priscilla_Hilton_i_Kristiansand_kommune_KRT_12221_Foto_Svein_Tybakken.JPG

Smittevernoverlege Priscilla Hilton. Foto: Svein Tybakken, Kristiansand kommune.

Anbefalingen gjelder hvis det har gått mer enn 6 måneder siden forrige dose. 

-Vi åpner nå vaksinasjonssenteret vårt i Kvadraturen hver dag i mars og april. Vi ønsker at flest mulig i målgruppa får tatt sin oppfriskningsdose, sier smittevernoverlege i Kristiansand kommune, Priscilla Hilton.  

Sykehjemsbeboere får sin dose der de bor. De som selv kan oppsøke vaksinasjonssenteret skal få sin dose der, og personer som ikke klarer komme seg til Kvadraturen kan ringe vaksinetelefonen og få tilbud om vaksinering hjemme.  

Vaksinetelefonen og vaksinasjonssenteret har stengt hele påskeuka (uke 14) og andre påskedag (10. april).

Venter ny bølge

Vaksinasjonssenteret har i de siste ukene hatt åpent to dager i uka siden behovet har vært mindre. Nå øker det altså på igjen.  

Folkehelseinstituttet FHI mener det er sannsynlig at det kan bli økende smitte i løpet av de nærmeste månedene. For å beskytte de som rammes hardest av en eventuell ny smittebølge anbefales en ny oppfriskningsdose som en altså bør ta nå i mars eller april.   

Eldre mer utsatt

-Eldre er mer utsatt for alvorlig sykdom dersom de blir smittet. Det er ikke uten grunn tilbudet kommer, og nå er det for de aller flestes del gått mer enn seks måneder siden forrige dose, sier Hilton. 

Effekten av vaksinen avtar over tid, og Hilton håper folk flest fremdeles tar korona alvorlig. 

Vi kan få en smittebølge nå i vår, og vi kan få en bølge i høst. FHI planlegger for at denne gruppen 75 + skal få en dose rett før vårbølgen og dermed være klare til å få en ny dose rett før høstbølgen.  

Det bør være minst seks måneder mellom hver dose.  

Ny oppfriskningsdose anbefales til de som er 75 år og eldre og sykehjemsbeboere - FHI 

Kontakt for media 

Smittevernoverlege 
Priscilla Hilton 
90 98 22 44