Vi må stå sammen - ikke hetse

Kristiansand kommune har fått meldinger fra andre kommuner om at russere og hviterussere helt ned i barneskolealder utsettes for hets. Dette kan vi ikke akseptere.

Jan Oddvar Skisland.jpg

Jan Oddvar Skisland - ordfører i Kristiansand (foto: Anne-Lise Norheim)

– Det er den russiske stat, med Putin i spissen, som bærer ansvaret for invasjonen av Ukraina, understreker ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland. – I Norge har vi mange russere som selv har flyktet fra Putins undertrykkelse og brutalitet. Disse menneskene støtter hverken krigen eller Russlands leder.

Bildene som hele tiden tikker inn fra Ukraina er grusomme og umenneskelige. Vi er vitne til en invasjon som dreper barn. Det er avskyelig, og vekker mange følelser i oss. Da er det viktig å huske at russere og hviterussere i Norge ikke kan holdes ansvarlige for Putins krigføring og krigsforbrytelser.

Kristiansand kommune har gitt skoler og barnehager råd om hvordan man kan snakke med barn om krigen. Tilløp til hets av russiske barn er ikke akseptabelt. Det samme må gjelde for voksne. Vi har både ukrainske og russiske naboer i Kristiansand. Nå er det viktig å stå sammen og være gode mot hverandre i denne tøffe tiden.