Turist i egen by / Student i byen

Søndag 28. august inviteres alle innbyggere og studenter til å bli med å utforske Kristiansand. Denne dagen kan du oppleve ulike museer, attraksjoner og aktiviteter med gratis inngang!

Foto: Visit Sørlandet

Gratis opplevelser

Plastikk 2022 – Plastbåtregatta i Odderøya museumshavn

Vest-Agder-museet og Odderøya museumshavn i Kristiansand arrangerer en årlig regatta for klassiske norske plastbåter. Dette som ledd i museets satsing på å bevare, formidle og dokumentere Sørlandets plastbåthistorie. I år arrangeres regattaen søndag 28. august 2022.

Program for dagen finner du her.

Kristiansand museum

På friluftsmuseet på Kongsgård kan du fra kl. 12.00–16.00 ta en historisk reise helt tilbake til 1580-tallet, og besøke nærmere 40 forskjellige hus. På Vest-Agdertunet kan du se en komplett gård fra Eiken fra 1869, og besøke en gammel skolestue fra 1800-tallet. Få også med deg «Minibyen», som viser kvartaler med miniatyrhus fra gamle Kristiansand.

Mer informasjon om Kristiansand museum finner du her.

Emijoly yoga og pilates

Emijoly yoga og pilates åpner sitt studio for «Turist i egen by» slik at du kan prøve ut ulike timer. Du må booke time selv, og dette gjøres inne på Emijoly yoga og pilates sine nettsider.

Sørlandets kunstmuseum (SKMU)

Besøk Sørlandets Kunstmuseum (SKMU) en siste gang i Skippergata, før de kommer tilbake i ny drakt på Odderøya i 2024 og vil da kjennetegnes som Kunstsilo. Sørlandets kunstmuseum har i 22 år drevet museumsvirksomhet innen visuell kunst. Museet forvalter sine kunstsamlinger, i tillegg til å satse på temporære utstillinger med relevans og aktualitet – herunder også samtidskunst.

Mer informasjon om Sørlandets kunstmuseum (SKMU) finner du her.

Bredalsholmen Dokk & Fartøyvernsenter

På Bredalsholmen vil du kunne se, høre og kjenne lukten av gammelt skipshåndverk. Bli med på omvisning, se utstillinger eller ta en bryggesleng mellom skip og småbåter. Bredalsholmen er et levende teknisk-industrielt kulturminne. Mer informasjon om Bredalsholmen Dokk & Fartøyvernsenter finner du her.

Ved Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter vil også D/S Hestmanden holde åpent fra kl. 10.00–16.00. Om bord på Hestmanden får publikum innsikt i skipets historie så vel som krigsseilernes historie. Den byr på både autentiske filmklipp fra krigen og et dykk ned i Krigsseilerregisteret.

Gimle Gård

På Gimle Gård kan du fra kl. 12.00–16.00 bli med på en spennende miniomvisning gjennom ballsal og salonger, nesten som en reise i tid fra huset ble bygget ved slutten av 1700-tallet til siste eier døde i 1982. Miniomvisninger gjennomføres hver halvtime, og siste omvisning er kl. 15.30.

Mer informasjon om Gimle Gård finner du her.

Kanonmuseet på Møvig

Kanonen på Møvik er verdens nest største kanon noensinne montert på land og er et spennende skue for store og små. Stedet ligger ca. 10 km vest for Kristiansand på Møvik fort. Kanonmuseet er åpent fra kl. 11.00–17.00.

Les mer om Kristiansand kanonmuseum her.

Kristiansand Domkirke

Kristiansand Domkirke er en av de største kirkene i landet. Dette er den tredje domkirken i byen og den fjerde kirken som står på dette stedet på Torvet i Kristiansand. Denne søndagen blir det åpen kirke med guider som kan vise deg rundt og svare på spørsmål, et par undringsturer for barn og en liten orgelkonsert. Kirken er åpen kl. 10.00–16.00.

Båttur med Bragdøyabåten (Lumber–Bragdøya)

Bragdøyabåten frakter deg fra Lumber i Vågsbygd til naturperlen Bragdøya som ligger rett utenfor Kristiansand. Båten kjører vanlige søndagsruter, og er sertifisert for 24 passasjerer. 

Avganger fra Lumber kl: 10.00, 11.00, 12.00, 15.15.

Returavganger fra Bragdøya kl: 10.45, 11.45, 15.00, 16.00. 

Båttur med M/B Høllen (Kvadraturen – Bredalsholmen – Bragdøya)

Avgang kl. 11.00 og 14.00 fra Kai 6 (hvor Tollbodgata møter havet) i Kristiansand. Båten tar opp til 63 personer, har stor uteplass og er godkjent for frakt av rullestolbrukere.

Mer informasjon om M/B Høllen finner du her.

Gatekunst-vandring i Kvadraturen

Oppdag Kristiansands beste gatekunst med Arne Vilhelm Tellefsen. Denne to timer lange reisen tar for seg både store og små kunstverk i Kristiansands gater. Her får du se og høre om godt synlige verkene, samt noen bortgjemte skatter.

Når: kl. 13.00–15.00

Hvor: Oppmøte på SKMU (Skippergata 24B, 4611 Kristiansand)

«Turist i egen by»-rabatt

Aquarama Bad er et av Norges største innendørs badeland og spa. Aquarama er et komplett anlegg med badeland, idrettsbasseng, stupeanlegg, spa, treningssenter, idrettshall, klatrevegg og servering. Under «Turist i egen by» kan du oppleve Aquarama Bad med 20% på enkeltbillett pris.

Alle billetter kjøpes i resepsjonen ved ankomst. Aquarama har ingen plass- eller timereservasjon, og du kan bade så lenge du vil. Mer informasjon om ordinære priser og åpningstider finner du på deres nettsider.

Eget gratistilbud for studenter

Sørlandet Klatresenter er Sørlandets største klatresenter, og tilbyr alle studenter gratis inngang søndag 28. august! Mer informasjon om åpningstider finner du på deres nettsider.

Program

Mer informasjon og fullt program finner du på Visit Sørlandet sine nettsider:

Turist i egen by / Student i byen

Skaff deg billett her

Facebook arrangementet finner du her