Tour of Norway fredag 27. mai!

Fredag 27. mai kommer verdens beste sykkellag tilbake til Kristiansand! Her finner du all informasjon om sykkelrittet, barnerittet, og hvilke veier og parkering som blir stengt i perioder.

Foto: Szymon Gruchalski

Tour of Norway

Tour of Norway bød på en helt magisk sykkelfest i 2019. I årets ritt stiller totalt 19 lag hvorav 10 av dem er World Tour-lag. De største norske profilene stiller til start. Blant dem er Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm fra Intermarche Wanty Gobert. I tillegg stiller også det norske sykkellaget Uno X til start.  
  
Tour of Norway er et stort internasjonalt sykkelritt som skal gå over seks dager fra Vestlandet, til Østlandet og over til Rogaland 24. til 29. Mai. Den fjerde etappen går fra Hovden med målgang i Kristiansand.  
  
Rittet vil bli sendt direkte på TV2, og distribueres videre til en rekke andre land via Eurosport eide GCN Global Cycling Network. I tillegg er det gjort avtale med L’Equipe France og RTBF i Belgia med flere.  
  
Mer informasjon om sykkelrittet og hvilke lag som deltar finner du på arrangørens nettsider.

Årets sykkelritt går over seks dager, og starter i Bergen 24. mai. Tre dager senere står rytterne klare på Hovden for å begi seg ut på fjerde etappe, som er på 232 km i retning Kristiansand. Årets løype i Kristiansand er nesten helt identisk som Tour of Norway i 2019, med unntak av at rytterne denne gang kommer inn i rundløypa ved UiA/Spicheren. Målgang er forventet ca. klokken 17.45-18.11 i Tresse.   
  
OBS! Når Tour of Norway kommer til Kristiansand medfører dette at veier og parkering blir stengt i perioder. Mer informasjon om dette finner du lenger ned i artikkelen.  

Tidsplan for 4. etappe Hovden - Kristiansand 

Her er en oversikt over når rytterne passerer fredag 27. mai. Merk at dette er beregnede tider, som er anslått av arrangøren. Fullstendig tidsplan finner du her.

4. etappe av Tour of Norway 2022 starter på Hovden klokken 12.50. Etappen går sørover hele dagen, og rytterne passerer blant annet Valle og Evje. Etappen avsluttes i Kristiansand med to og en halv runde i Kvadraturen. På den siste runden er det en bakkespurt på Gimlekollen.  

  • Start Hovden kl. 12.50.
  • Valle kl. 14.02.
  • Evje kl. 15.58.
  • Kristiansand kl. 17.05, hvor etappen avsluttes med to og en halv runde på Gimlekollen, Lund og i Kvadraturen. 
  • Målgang i Østre Strandgate (Tresse) kl. 17.45-18.11.
  • Premieseremoni ca. klokken 18.30.

Tour of Norway for kids  

I Tresse arrangeres Tour of Norway for kids fra klokken 13.00 til 15.00. Rittet er åpent og gratis for alle mellom 0 og 12 år, og alle som deltar får t-skjorte og premier. Barnerittet kjører fire klasser: trehjulssykkel og støttehjul, 5-6 år, 7-8 år og 9-12 år. 

Påmelding til Tour of Norway for kids finner du her. Det vil være mulig å melde seg på helt frem til starttidspunktet.

Foto: tourkids.no

Kart over rundløypa i Kristiansand

Her kan du se kartet i fullformat.

NB! Vær obs på stengte gater og områder i perioden 16.30 – 19.00. Da er det få muligheter for inn- og utkjøring.  

Stengte veier fredag 27. mai

Rytterne kommer inn til Kristiansand via Torridalsveien på Sødal-siden, og kjører inn via UiA før de er inne i rundløypa. Ved Spicheren tar de til høyre ned mot byen. De avslutter dagens etappe med to og en halv runde på Gimlekollen, Lund og i Kvadraturen. Dette innebærer stengte veier.

Fredag 27. mai fra klokken 16.30 - 19.00 stenges disse veiene for all trafikk:  
Tretjønnveien, Jegersbergveien, Østerveien, Dronningens gate, Vestre Strandgate, Havnegata, Østre Strandgate, Elvegata, Marviksveien, Østre ringvei, Bjørnebakken og Borghilds vei.   

For beboere som er innesperret «inne» i rundløypa, vil det etableres to sluser på Lund. En på toppen av Marviksbakken ved Lund kirke, hvor man kan krysse Marviksveien. I tillegg til en slus ved Idunveien, hvor man kan krysse Østre Ringvei og kjøre ned via Vige Havnevei/Ringknuten for å komme til E18. For beboere til og fra Tangen vil det være mulig å kjøre via Vollgata. Dette gjelder kun privatbiler.   

OBS! Det vil ikke være mulig å krysse traseen med bil i denne perioden, så vi oppfordrer alle til å planlegge dagen slik at man ikke er avhengig av å krysse traseen i tidsrommet denne er stengt. Gående kan krysse traseen der det er løypevakter.

Parkeringsmuligheter i sentrum

De som kommer kjørende inn til sentrum denne dagen, må benyttet følgende parkeringshus: Gyldengården, Slottet og Torvet parkering. Mye biltrafikk kan medføre parkeringsutfordringer. Vi oppfordrer til å la bilen stå denne dagen, og heller gå eller sykle til sentrum.

Parkeringsrestriksjoner 

I forbindelse med sykkelrittet, vil det også bli satt opp en rekke «parkering forbudt»-skilt 48 timer før rittet i hele traseen rundt målområdet i Tresse. I tillegg blir det parkering forbudt i hele Dronningens gate, Østre Strandgate, Elvegata og Havnegata med tilhørende stikkveier 27. mai.   
  
Folk med bosoneavtalter som blir berørt vil bli henvist til alternativ parkering i den aktuelle perioden. Alle berørte innehavere av bosonekort og leietakere har fått tilsendt SMS fra Kristiansand kommune om alternativ parkering.  

For spørsmål knyttet til parkering, ring Parkeringsenheten på telefon 38 07 50 00. Vanlig åpningstid er kl. 08.00-15.00. Informasjon om parkering finner du også på hjemmesiden vår

Redusert kollektivtrafikk

Under Tour of Norway vil stenging av veier og områder innvirke på kollektivtrafikken. Enkelte områder vil ikke kunne betjenes eller vil kun betjenes med et redusert tilbud i tidsrommet arrangementet pågår. Se www.akt.no for nærmere informasjon.

Utrykningskjøretøy 

Hvis det skulle oppstå situasjoner som gjør at utrykningskjøretøyer må krysse traseen, vil disse slippe igjennom.  

Foto: Szymon Gruchalski

Kontaktperson  

Tore Løvland  
Arrangementskoordinator  
906 87 918