Ting å gjøre i høstferien

I uke 40 (3.–9.oktober) er det høstferie i Kristiansand. I løpet av uken finnes det flere spennende høstaktiviteter og arrangementer for både store og små!

imagedw2h.png

Foto: Envato Elements

Er du i tvil om hva du skal finne på i høstferien? Vi har samlet en liste med noen av våre beste tips, som kan gjøre det enklere for deg å få oversikt.

Discobuldring i klatrehuset på Samsen kulturhus

Fredag 7. oktober kl. 19.00–21.00 inviterer Samsen deg som er mellom 15–25 år til å henge på Samsen og bli med på discobuldring i klatrehuset. Arrangementet er helt gratis! Buldring er når man klatrer uten sikring, men med matter på gulvet og uten å gå så høyt. Det passer både for nybegynnere og de som har klatret litt fra før.

Facebook arrangementet finner du her.

Ellers vil Samsen kulturhus holde dørene åpent som vanlig og de fleste lokaler er ledige for ungdom på dagtid, slik som dansesaler, fotostudio, lydstudio og kafeen. I tillegg har de drop in i klatrehuset fra kl. 11.00–15.00 hele uken fra mandag til fredag. Prisen er 50,- kr per person uansett alder. Prisen gjelder inngang + leie av utstyr.

Foto: Samsen kulturhus

Filmworkshop for ungdom fra 8. trinn

Fritidsenheten arrangerer filmworkshop med filmskaper Rando Martinsson og Visio Film. Her vil det bli kursing i enkle filmatiske verktøy, filmproduksjon til sosiale medier og filming med drone. Alle som deltar får mat, drikke og litt snacks. 

Oppmøte: Tveit fritidsklubb torsdag 6. oktober klokken 10.00
Ferdig: 15.00
Pris: Gratis

Mer informasjon og påmeldingsskjema finner du her.

Foto: Fritidsenheten

Kristiansand museum

I høstferien har Kristiansand museum på Kongsgård åpent mandag 3. oktober og tirsdag 4. oktober kl. 11.00–15.00. Her blir det to dager med gøye og lærerike aktiviteter. De kommer blant annet til å tenne bålpanna, lage pinnebrød, ha potetrykking og andre koselige aktiviteter. 

Inngangspris: 50,- kr per person disse to dagene.

Det er også åpent søndag 9. oktober fra kl. 12.00–16.00 med ordinær inngangspris.

Les mer her

Spøker det på Gimle gård?

Gimle gård inviterer til en annerledes omvisning for barn i høstferien! De som jobber på Gimle mener at de aldri har sett noen spøkelser, men det er flere av deres besøkende som sier at de har sett og opplevd uforklarlige hendelser. Kanskje du treffer på det uforklarlige i høstferien?

Anbefalt alder for omvisningen er 6 år og oppover. 

Gimle gård har åpent onsdag 5. oktober og torsdag 6. oktober. Omvisning er kl. 10, 12 og 14 begge dagene. Omvisning bør forhåndsbestilles og koster 50,- kr per person.

Billetter kan bestilles her.  

little-girl-dressed-as-a-halloween-ghost-child-is-2021-10-06-21-05-50-utc.jpg

Foto: Envato Elements

Odderøya museumshavn

Odderøya museumshavn har åpent onsdag 5. oktober fra kl. 11.00–15.00, og inviterer til gøye aktiviteter for store og små!

I museumsbygget kan du se utstilling med og om klassiske norske plastbåter, og kafeen og museumsbutikken vil være åpen. I tillegg vil det være maritime aktiviteter for hele familien hvor man kan lage strikkbåter og papirbåter! Det vil også være maritim fortellerstund fra kl. 12.00–12.30.

Les mer her

Vitensenteret

Midt i Markens gate kan du bli med på en spennende og lærerik opplevelse for hele familien! På Vitensenteret går læring og moro hånd i hånd, og her har de en interaktiv utstilling hvor du kan ta på og prøve ulike installasjoner. Utstillingen er lørdag 8. oktober og søndag 9. oktober fra kl. 11.00–16.00. 

Vitensenteret holder åpent i høstferien 1.–9. oktober kl. 11.00–16.00.

Inngangsbillett: 110,- kr per person (barn/voksen).  

Mer informasjon finner du på Vitensenteret sine nettsider.

Arrangementer på Kristiansand folkebibliotek

I høstferien vil det være flere arrangementer på Kristiansand folkebibliotek. Blant annet kan du møte andre mennesker på Språkkafe søndag 2. og 9. oktober i 2. etasje på Hovedbiblioteket fra kl. 12.30–14.30. Det vil holdes datakurs i Word for nybegynnere onsdag 5. oktober fra kl. 14.00–15.30 i 2. etasje på Hovedbiblioteket. 

Fredag 7. oktober vil det også arrangeres fredagslunsj med Tore Rem på Hovedbiblioteket fra kl. 11.30–12.30. På samme dato vil det også holdes babytreff på Tangvall bibliotek fra kl. 10.00–12.00. 

Alle de nevnte arrangementene er gratis. 

Les mer om arrangementene på Kristiansand folkebibliotek sine nettsider

image9meg.png

Foto: Anne Lise Norheim

Flere aktiviteter på Søgne gamle prestegård

Søndag 9. oktober vil det det være kultursøndag på Søgne gamle prestegård fra kl. 12–16 med historisk omvisning kl. 13 og 15. Billetter kan kjøpes i resepsjonen eller i kafeen og koster 50,- kr per deltaker. Oppmøte i resepsjonen eller utenfor inngangspartiet.

Den historiske omvisningen vil gi deg et innblikk i historien til Søgne gamle prestegård og du vil lære mer om Søgne gamle kirke, Bjørnson-tunet og ubåthulen. Varighet ca. 1 time.

Unn deg en kulturopplevelse og se utstillingen 4 STEMMER med Liv Blåvarp, Runa Boger, Ulla-Mari Brantenberg og Jorunn Steffensen i i Galleri Fjøset. Du kan også tas med på en uhøytidelig musikalsk reise med forestillingen Scenebetennelse – om opera og sånt fredag 7. oktober kl. 19.00. Her kan du kjøpe billetter og lese mer om forestillingen

imageag9oi.png

Bilde av Søgne gamle prestegård. Foto: Tor Erik Schrøder

Lån utstyr til tur- og fritidsaktiviteter på BUA

Sekk, telt, sovepose, kano og hengekøye er bare noen av tingene som BUA Kristiansand låner ut gratis til alle som bor i Kristiansand kommune! BUA holder åpent hver mandag, onsdag og torsdag fra klokken 17.00–20.00, og er å finne ved Sør arena på Lund.

Det kan anbefales å gå inn på hjemmesiden deres for mer informasjon rundt lånevilkårene, og for å få oversikt over hvilket utstyr som er tilgjengelig. Hjemmesiden finner du her.