Kommunens miljøpris søker kandidater

Nå er det tid for å nominere kandidater til Kristiansand kommunes miljøpris. Vi er på jakt etter kandidater som er et godt eksempel for andre, og som har vist nytenking når det gjelder arbeid med klima og miljø.

Portrett Ole Magne Omdal beskjært.jpg─ Vi trenger tips om noen som har gjort en ekstra innsats, som har ført til en reell endring, eller gitt gode resultater i vår kommune, sier Ole Magne Omdal, leder av juryen for Miljøprisen, og leder for by- og stedsutviklingsutvalget. Foto: Elin Osnes Strand.

Han forteller videre at Miljøprisen skal inspirere og heie fram nye ideer og tiltak som kan bidra til å redusere klimagassutslipp. Den skal også skape nytenking i kommunens eget klima- og miljøarbeid.

Kjenner du en grønn ildsjel som fortjener kommunens miljøpris? Send inn ditt forslag til kandidater innen 15. april.

Miljøprisen deles ut under under åpningsfesten for Miljøuka 

Miljøprisen 2022 blir delt ut 30. mai under åpningsfesten for Miljøuka på Festningen. I år kommer representanter fra over 13 kommuner til å være med på åpningen av Miljøuka.  

─ Vi jobber knallhardt for å skape en unik og lærerik opplevelse under årets åpningsfest på festningen. De siste årene har vi jobbet målrettet og strategisk for å løfte og gi status til kommunens Miljøpris, sier Elizabeth Rojas, klima- og miljørådgiver og medlem av juryen for Miljøprisen.

Ole Magne Omdal og Elizabeth Rojas beskjært2.jpg

Jurymedlem Elizabeth Rojas og juryleder Ole Magne Omdal. Foto: Elin Osnes Strand.

Hva er Miljøprisen?

Prisen ble opprettet av Kristiansand kommune i 2013 og har som formål å stimulere til nytenkning og innsats i miljø- og klimaarbeidet.

Miljøprisen består av en plakett og et pengebeløp på 50 000 kroner.

Frist for å sende inn forslag er 15. april 2022.

Send inn ditt forslag til kandidat her

Les mer om miljøprisen og hva juryen vektlegger

Cheryl E. Macdonald fikk prisen i 2021

IMG_8440.JPG

I 2021 gikk prisen til Cheryl E. Macdonald for hennes store engasjement i Kristiansand andelslandbruk og REKO-ringen. På bildet ser vi t.v. ordfører Jan Oddvar Skisland, Cheryl E. Macdonald og Ole Magne Omdal. Foto: Ragna Marie Henden.

Kontaktinfo

Har du spørsmål om miljøprisen kan du kontakte klima- og miljørådgiver Elizabeth Rojas på e-post: elizabeth.rojas@kristiansand.kommune.no