Kutter i koronatest-tilbud

Kommunens testsenter på Kløvertun tester fra 3. mai 2022 bare personer som trenger test til koronasertifikatet. – Med tanke på testing er vi tilbake til før pandemien, sier smittevernoverlege Priscilla Hilton.

Nå endres kommunens tilbud i forbindelse med koronatesting:

  • Du skal ikke lenger registrere positive selvtester
  • Bare de som skal ha test til koronasertifikatet skal testes på Kløvertun
  • Hvis du er syk og i tvil etter selvtest, er det legen din som bestemmer om du skal PCR-testes

Innbyggere som ønsker å teste seg, skal fremdeles få hente gratis selvtestere på innbyggertorgene i Kvadraturen, på Tangvall og Nodeland. Men de skal ikke lenger registrere positiv selvtest.

- Dersom du har lette symptomer, trenger du ikke lenger teste deg. Du trenger verken hjemmetest eller PCR-test. Bli hjemme til du er frisk, sier Hilton.

Flytskjema fra FHI:

imagesl4n.png

 

Det er altså ikke lenger slik at personer som er usikre på om de er koronasyke, kan ta en test på Kløvertun for å få vite om det er korona.

-På Kløvertun tester vi nå bare personer som trenger å få testen dokumentert i koronapasset. Vi lager ingen ytterligere dokumentasjon eller utskrifter, sier smittevernoverlege Hilton.

Reglene for koronasertifikat varierer fra land til land. Det er den enkeltes ansvar å oppdatere seg på reglene som gjelder for de ulike landene:

Koronasertifikat

Dersom du er syk og kan bli hjemme til du er frisk, så bli hjemme. Dersom du er usikker på hva det er, og mener du trenger behandling, så skal du ringe legen din. Dersom legen mener du trenger en test for korona eller annen sykdom, er det legen som sørger for at du blir testet, og testingen vil i hovedsak foregå hos legene.

-Nå er det som det var før. Vi er tilbake til slik det var før pandemien når det gjelder testing, sier Hilton.

Men Hilton understreker at selv om aktiviteten på kommunens testsenter på Kløvertun nå justeres ned, skal de holde det svært velfungerende senteret åpent og i drift i tiden som kommer.

- Vi vet ikke om behovet for å kunne drive testing i større skala oppstår i høst. Derfor rigger vi ikke helt ned, men vi holder en aktivitet slik at vi lettere kommer opp i full drift igjen dersom det blir nødvendig, sier Hilton.