Kulturskolen inviterer til Åpningsuka 24.–30. oktober

Knuden - Kristiansand kulturskole feirer åpningen av det nye bygget på Silokaia en uke til ende!

Foto: Knuden

– Åpningsuka er en feiring av kulturskolens nye bygg på Silokaia, som har blitt Norges flotteste kulturskole. Gjennom hele uken inviteres det til gratis arrangementer, konserter og aktiviteter hvor kulturskoleelevene skal få skinne, sier Helene Hostad Tønnessen, prosjektleder for Åpningsuka.

På programmet står blant annet en fest for elevene, samarbeidskonsert med Kilden, parade, åpen dag og en festforestilling.

– Arrangementene passer for folk i alle aldre, men vi ønsker spesielt å nå ut til barn og unge i hele Kristiansand kommune, sier Hostad Tønnessen.

Se hele programmet for Åpningsuka

Åpen dag med gratis aktiviteter

Lørdag 29. oktober inviterer kulturskolen alle barn og unge i Kristiansand til åpent hus i de nye lokalene på Silokaia.

– Åpen dag blir en kjempegøy dag spekket med aktiviteter og opplevelser! Vi ønsker å gi alle besøkende en smakebit av kulturskolen og hvem vi er. Alt er helt gratis og alle besøkende er med i trekningen av kule premier, sier Hostad Tønnessen og tilføyer:

– I løpet av dagen blir det blant annet rockekonsert med bandet Plopp, gratis lotteri med kule premier, improteater show, ansiktsmaling, instrumentprøving, kunstverksteder, aktivitetsløype og mye mer!

Bilde av Helene Hostad Tønnessen, som er prosjektleder for Åpningsuka. Foto: Knuden

Symfonisk nabofest

Sammen med Kristiansand symfoniorkester inviterer kulturskolen torsdag 27. oktober til Symfonisk nabofest. Konserten på Kilden Teater- og Konserthus gir talentfulle tidligere og nåværende elever muligheten til å være solister med fullt symfoniorkester. Kulturskolens stryke- og blåseelever og musikanter fra korpsene i kommunen vil spille side om side med KSO. Flere av korene på kulturskolen deltar også på konserten.

– Dette kommer til å bli en kveld for flotte musikalske opplevelser og hvor drømmer vil gå i oppfyllelse, sier Hostad Tønnessen entusiastisk.

Konserten er det eneste arrangementet i Åpningsuka som krever kjøp av billett. Dette kan gjøres ved å klikke her.

Program for store og små

I tillegg til den ordinære kulturskoledriften, har Knuden også ansvaret for KulturRullatoren i Kristiansand og Den kulturelle skolesekken (DKS), som også er representert på programmet under Åpningsuka.

– KulturRullatoren inviterer til omvisning på bygget og konsert med Asbjørn Arntsen på onsdagen, mens DKS-produksjonen “Spinnville følelser” skal vises for skoleklasser fra hele Kristiansand gjennom uken. I tillegg har vi invitert barnehager nærliggende sentrum til en supergøy forestilling, som vi har laget spesielt for anledningen i samarbeid med Biblioteket, sier Hostad Tønnessen.

– Programmet for uka er fullspekket og viser bredden av hva vi på kulturskolen driver med og våre fantastiske elever. Vi gleder oss stort til å se det yrende livet av barn, unge og voksne i vårt nye bygg gjennom hele uken, avslutter hun.

Se hele programmet for Åpningsuka