Kulturpasset "Utsolgt!" tar kulturlivet tilbake

Målet med "Utsolgt!" er få folk til å gå på kulturarrangementer igjen. Med kulturpasset til 150 kroner får du adgang til alle arrangementene som er med i ordningen i tidsrommet 30. mars til 3. april.

Banner Utsolgt.jpg

– Vi ønsker å få flere til å gå på konserter, forestillinger, utstillinger og filmvisninger og dermed styrke hele kulturnæringen, sier Jørgen Skauge, kulturfaglig rådgiver i kommunen.

Kulturdirektør Camilla Jarlsby følger opp: – Europa skjelver og vi har levd to år i pandemi, uten fellesskap og få felles kulturopplevelser. Å komme sammen for å oppleve kunst og kultur er viktigere enn noen gang. Vi ønsker at alle skal kjenne på den gode følelsen igjen. Gjennom kulturpasset og en imponerende innsats fra byens kulturaktører får alle nå den ekstra drahjelpen som skal til for at vi tar byen i bruk igjen.  

– Og vi er stolte og ydmyke når teateret på kort varsel setter opp «Svanesjøen» med Kyiv-balletten. Det kommer til å bli en av flere sterke opplevelser disse vårdagene. Så kom dere opp av sofaen, sett Netflix på vent og bli med på vårens første kulturslipp!

Nærmere tre millioner kroner er satt av til tiltaket, inkludert bidrag fra Agder fylkeskommune på 100 000 kroner. "Utsolgt!" er et samarbeid mellom Kristiansand kommune, kompetansensentrene for kultur, Agder fylkeskommune og byens kulturaktører.

Den økonomiske pakken senker risikoen for arrangørene, stimulerer publikum til flere kulturopplevelser og øker synligheten for kulturaktørene.

I hele fem dager, fra 30. mars til 3. april, kan du fråtse i mange forskjellige arrangementer med kulturpasser til 150 kroner. Men det er et forbehold om ledige plasser

Kommer du inn overalt med kulturpasset?

Kulturpasset gir deg adgang til alle arrangementene, men bare dersom det er ledige plasser. Ønsker du å sikre deg inngang til et bestemt arrangement, må du kjøpe billett direkte via arrangøren.

Kjøp kulturpass og se arrangementer

Oversikt over arrangementer og hvordan du kjøper kulturpass finner du på denne siden

Ønsker du å bli en del av "Utsolgt!" med et arrangement?

Listen over arrangementer under "Utsolgt!" vokser hele tiden, og dersom du ønsker å være med kan du kontakte Jørgen Skauge på jorgen.skauge@kristiansand.kommune.no eller telefon 45 28 66 04. 

Er du mellom 20 og 35 år kan du søke tilskudd til å gjennomføre arrangementet via Cultiva Ekspress.