Hipp, hipp, hurra for en normal 17. mai!

17. mai utvalget i Kristiansand er i full gang med planleggingen av en tradisjonell 17. mai- feiring, og nå er det bare å glede seg til barnetog, borgertog og andre tradisjonelle arrangementer.

17mai2019bildefrainnafor.jpg

Fra Torvet i Kristiansand 17. mai 2019. Foto: Lisan Gjendem.

Program for 17. mai 2022 finner du her

En normal feiring av 17. mai i 2022

Lisan Gjendem, som er sekretær for 17. mai utvalget i Kristiansand kommune, forteller at de er godt i gang med planleggingen av arrangementene.

– Vi har åpnet for påmelding til borgertoget og russens kjøretøy. Her er det egne skjema som må fylles ut og frist for påmelding er 8. april.

Påmelding til borgertoget

Behandling av personopplysinger

Nærmere informasjon angående oppmøte for kjøretøy i borgertoget blir sendt ut pr e-post. Flere retningslinjer finner du inne på skjemaet.

Påmelding til russens kjøretøy

Behandling av personopplysninger

Russen kan nå melde på kjøretøy til borgertoget, og fristen for påmelding er 8. april. Russen med kjøretøy avslutter hele borgertoget, og det er bare påmeldte og forhåndsgodkjente kjøretøy som kan delta.

De som ønsker salgsplass i sentrum må sende en søknad til post.arrangement@kristiansand.kommune.no innen 8. april. Prisen er 5000 kroner.

Vil fylle gatene med latter, sang og glede

– Etter to år med pandemi og strenge restriksjoner ønsker vi å se gatene fylt med latter, sang og glede. La oss glede oss sammen over dem som får oppleve den tradisjonsrike grunnlovsfeiringen for første gang. Juble høyt for barna i 3. klasse som skal gå i sitt første barnetog og heie frem russen, som snart er ferdig på videregående skole, sier Gjendem og legger til at dette  bare er noen få av mange grunner som får det til å klø i fingrene etter å gjennomføre årets nasjonaldag på best mulig måte.

– I år har vi et engasjerende og entusiastisk utvalg, ledet av Mira S. Thorsen, som er klare for å gjennomføre nasjonaldagen slik vi tidligere har vært vant til, sier Gjendem henrykt.

Kransnedleggelser, taler og konserter i alle bydeler!

Bydelskomiteene har sammen med 17. mai-utvalget gjennomført oppstartsmøte. Det er bydelene Flekkerøy, Hånes, Justvik, Torridal og Mosby, Tveit, Vågsbygd sentrum, Ytre Vågsbygd, Finsland, Søgne og Greipstad som har egne arrangementer og alle er godt i gang med planleggingen. Her blomstrer frivilligheten! 

Frivillig Stian Hansen bærer byflagget

– 2022 er frivillighetens år, noe som betyr at frivillig sektor skal løftes frem og feires lokalt og nasjonalt. Derfor ønsker vi å se så mange frivillige lag, foreninger og organisasjoner som mulig i borgertoget, sier Mira S. Thorsen.

En frivillig, Stian Hansen, er valgt ut blant flere kandidater til å bære byflagget i årets borgertog. Han har mellom annet vært med å starte Frimat Norge, en frivillig basert organisasjon som drives gjennom frikirkene. Frimat Norge deler ukentlig ut matposer til mennesker i utfordrende livssituasjoner.
– Stian Hansen er et bevis på at det finnes muligheter for alle, uansett utgangspunkt og hvordan livet har preget dem. Han er en god medborger, som ser og ivaretar de mest sårbare blant oss. Vi syntes han fortjener oppmerksomhet og ære for sin innsats på årets nasjonaldag, sier Mira S. Thorsen. 

Russen ønsker en normal russefeiring

Også årets russepresidenter ser frem til en normal nasjonaldag og russefeiring. I år blir talen fra årets russepresident flyttet tilbake til Henrik Wergeland-statuen, som var tradisjon tidligere år. 

Mer informasjon om årets 17. mai program kommer nærmere nasjonaldagen.

Kontaktinformasjon

Leder av 17. mai utvalget, Mira S. Thorsen, tlf. 46 82 23 37.
Sekretær for 17. mai utvalget, Lisan Gjendem, tlf. 48 11 43 29.

17. mai utvalget.JPG

17. mai-utvalget fotografert i 2020 før koronarestriksjonene. Foran fra venstre: Kjersti C. Javenes (H), Ingrid W. Gundersen (KrF), Mira S. Thorsen (MDG) og Lene Jakobsen (DEM). Bak fra venstre: Semir Mujkic (AP), Tor Inge Aurebekk (SV), Tom Kjetil Murberg (SP) og Lisan Gjendem (sekretær i utvalget). Foto: Marte Krogstad.