Her er vertshavnene for Tall Ships Races 2025

Kristiansand gleder seg til å være vertshavn for Tall Ships Races fra 30. juli til 2. august 2025. De tre andre havnene er Le Havre, Dunkirk og Aberdeen. Kristiansand er den siste havnen som besøkes.

TSR2025 MAP.jpg

Sail Training International sin offisielle pressemelding lyder som følger:

Her er de fire vertshavnene for Tall Ships Races i 2025

Sail Training International har den store glede å annonsere de fire europeiske vertshavnene som skal få besøk av Tall Ships Races i 2025. De fire havnene er: Le Havre, Dunkirk, Aberdeen og Kristiansand.

Tall Ships Races 2025 kommer til å ta den majestetiske Tall-Ships-flåten gjennom Den engelske kanalen og Nordsjøen på en rekke spennende og utfordrende seilaser og spektakulære maritime feiringer og festligheter.

Vi er svært glade for å ha med oss disse fire vertshavnene. Hver og en av dem har en fantastisk historie som vertskap for maritime arrangementer i verdensklasse. Vi er sikre på at alle fire vil sørge for utmerkede mottakelser for Tall Ships-flåten og at de sammen vil etterleve Sail Training International sitt oppdrag for utvikling av unge, internasjonale vennskap og gjensidig forståelse.

Tall Ships Race-arrangement i 2025 starter fredag 4. juli og varer til lørdag 2. august med tre konkurranseetapper og et naturskjønt felles-cruise (Cruise-in-company). Med vertshavner fra tre land – Frankrike, Storbritannia og Norge – vil Tall Ships Races få del i alt Den engelske kanal og Nordsjøen har å tilby.

Daglig leder i Tall Ships Races International Ltd, Alan James, ønsket nyheten om de bekreftede vertshavnene velkommen:

– Det er med stor glede vi annonserer vertskapshavnene for Tall Ships Races 2025. Vi ønsker gamle venner velkommen tilbake og nye venner hjertelig velkommen inn i seilfamilien.

Han legger til: – Vi er sikre på at disse havnene vil ta vel imot den internasjonale Tall Ships-flåten med sin maritime arv, sitt engasjement for å utvikle unge og sin eventyrlystne ånd, noe som går hånd i hånd med våre verdier om internasjonalt vennskap og forståelse.

– Hver gang Tall Ships Races finner sted opplever vi at unge mennesker fra hele verden utfordrer seg selv og sine egne grenser. De overkommer frykt, tar utfordringer og nyter sitt livs mest spennende eventyr.

– Vi håper at Tall Ships Races 2025 blir en attraktiv seilas og vil by på spennende og eventyrlige muligheter for de mange tusener av unge medseilerne som vi forventer vil delta, sier daglig leder Alan James

Tall Ships Races gir ungdom en perfekt mulighet til å ta del i flotte seilinger og å legge ut på sitt livs eventyr til sjøs. I tillegg får arrangementet folk fra forskjellige nasjonaliteter, religioner og kulturer til å besøke en rekke forskjellige internasjonale havner, noe som fremmer internasjonalt vennskap og forståelse.

Seilopplæring internasjonalt. Veldedighetsnummer 1096846. Registrert i England, nr 4686048 Registreringskontor: Charles House, Gosport Marina, Mumby Road, Gosport, Hampshire, PO12 1AH, UK. Tlf +44 (0)23 9258 6367 Fax +44 (0)23 9258 4661 Medlemmer: de nasjonale/representative seilopplæringsorganisasjonene i Australia &New Zealand, Belgia, Bermuda, Canada, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Irland, Italia, Japan, Latvia, Litauen, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Sør-Afrika, Spania, Sverige, Storbritannia, USA Prøvemedlemmer: Brasil, Tsjekkia, Ungarn

 

Om vertshavnene:

Le Havre

Le Havre var den siste havnen i Rendez-Vous 2017 Tall Ships-regattaen, og avsluttet det prestisjefylte arrangementet på en spektakulær måte med over 100 000 besøkende som fikk nyte godt av den siste dagen med festligheter. Vi ser frem til å komme tilbake til byen etter åtte år. Le Havre skal altså være starthavnen for løpene.

Dunkirk

Dunkirk debuterer som vertshavn i Tall Ships Races 2025. Dette kystsamfunnet som samler historie, naturlig skjønnhet og moderne kunst er det perfekte stedet å komme i mål etter det første racet.

Aberdeen

Aberdeen er Skottlands tredje største by, hovedstaden i nordøst og et sentrum for ledende maritim virksomhet, et såkalt ‘centre of excellence’. Byen har vært vertskap for en rekke sports- og kulturarrangementer, inkludert The Tour of Britain, Skottlands lysfestival og gatekunstfestivalen Nuart Aberdeen.

Kristiansand

Kristiansand ble grunnlagt i 1641 og er Norges sørligste by. Det er også en av Norges beste eksempler på en godt bevart renessanseby. Kristiansand var vertskap for Tall Ships Races i 2010 og 2015. Begge arrangementene var de største og mest vellykkede arrangementene som noensinne har funnet sted i byen.

Vi tror disse fire havnene sammen vil tilby spennende seilaser, et bredt spekter av festligheter, attraksjoner og aktiviteter for mannskapene. Alt dette vil garantert gjøre denne utgaven av Tall Ships Races til en uforglemmelig opplevelse.

TSR20252.jpg

Kommunalsjef Marianne Tronstad leder arbeidet med å forberede og lede prosjektet i forbindelse med Tall Ships Races i Kristiansand 2025. Både hun, ordfører Jan Oddvar Skisland og Trond M. Backer, administrerende direktør i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, er veldig fornøyd med at Kristiansand blir vertsby i 2025.  

Lenke til tidligere sak om Tall Ships Races.  

Lenke til engelsk pressemelding