Hennig-Olsen Is støtter Tall Ships Races

Hennig-Olsen Is er en av bedriftene som sponser Tall Ships Races i 2025. De stiller opp både fordi arrangementet setter Sørlandet på kartet og fordi vi alle trenger noe positivt og samlende å se fram til.   

Bystyret vedtok i mars i år å søke om Tall Ships Races i 2025 dersom kommunen senest 1. juni har fått avtaler om sponsorsamarbeid for en samlet verdi av minst seks millioner kroner. Fordelingen skal være minst tre millioner i penger og like mye i varer og tjenester. Bystyret har vedtatt av kommunen skal bidra med inntil åtte millioner kroner.

Les mer

– Hvorfor vil Hennig-Olsen Is være en av hovedsponsorene i 2025?

 – Vi i Hennig-Olsen Is heier på det som skjer her i landsdelen vår.  Det er viktig at vi sammen er med på å sette Sørlandet på kartet - både regionalt, nasjonalt og også internasjonalt. Tall Ships Races har to ganger tidligere vært en fantastisk bidragsyter til å både vise frem landsdelen og å få med seg næringslivet - i tillegg til å lage tidenes folkefest her sør. Etter to krevende år, med både pandemi og uro i hele verden, så tror jeg vi alle nå igjen trenger å se frem mot noe positivt og samlende.  At Kristiansand igjen vil være vertskap for denne flotte seilasen - som er bygget på et ønske om samhold, samarbeid og vennskap på kryss av landegrenser - er viktige byggesteiner for vår felles fremtid.  Som mange kjenner til har vi her i Hennig-Olsen Is kolleger fra over 25 ulike nasjoner, så for oss er verdier som samhold og samarbeid på kryss av kulturer og etnisitet også viktige byggesteiner i vår egen arbeidshverdag. Så – Tall Ships Races passer på mange måter godt til våre egne verdier.  I tillegg så ligger jo iskremfabrikken «med tean i tanga» her i Hannevika, så det maritime er virkelig også med på å prege vår hverdag, og hvor vi har den beste utsikt til trafikken inn- og ut fra havna, sier administrerende direktør Paal Hennig-Olsen.

Administrerende direktør Paal Hennig-Olsen.

Han sier at Tall Ships Races i 2015 ble en flott fest både for bedriftens ansatte og deres forretningsforbindelser, og ikke minst for alle sørlendinger som den dagen var på arrangementet. 

– Vi lagde verdens største Krone-is, og fikk besøk fra en kontrollør fra Guinness rekordbok for å kontrollere at dette virkelig var en verdensrekord. Og – det var det jo, og rekorden står ennå så vidt jeg vet. Med verdens største Krone-is, som måtte fraktes i helikopter fra Hannevika over til Silokaia, mettet vi den gang over 10 000 iskremelskere med Kremen av iskrem, som vi sier her hos oss.  Utrolig gøy!  I tillegg til at vi hver eneste dag jobber for å lage den aller beste iskremen, så er slike milepæler med på å bygge merkevaren Hennig-Olsen Is.  Slike prosjekter gir et fantastisk eierskap og stolthet til bedriften for alle våre ansatte, og mange av dem bidrar til at vi faktisk fikk til å sette verdensrekorden.  

 – Er det viktig for Hennig-Olsen Is at arrangementet passer bedriftens profil?

 – Som nevnt tidligere synes vi at en regional hjørnesteinsbedrift, som har vært arbeidssted for generasjoner av sørlendinger, vokser på å ta et større ansvar utover sin egen gesjeft. Ved å samarbeide med andre typer bransjer, andre aktører og ikke minst opp mot de som står opp med et stort engasjement for å få ting til, så lærer vi enormt mye.  Vi har mange engasjementer, store som små, og gjennom hvert av dem har vi lært, erfart og opplevd mye som vi tar med oss inn i vår hverdag.  Dette er også en del av Hennig-Olsen Is, selv om det nok er iskremen vi er best kjent for.  

 – Under Tall Ships Races 2015 laget dere verdens største Krone-is. Er dere klar for ny verdensrekord 10 år etter? Kunne det bli det verdens største båt-is? Med seil?

 – He he... om ikke det blir en båtis med seil, så garanterer vi at det blir noe spektakulært.  Vi i Hennig-Olsen Is liker å utfordre oss selv med å tøye grenser, og jeg kan garantere at det blir noe «wow»  - og ikke minst mye iskremlykke, sier administrerende direktør Paal Hennig-Olsen.

(Forsidebildet er tatt av Trygve Tønnessen)