Gratulerer med dagen til rom og romanifolket!

I dag 8. april feirer vi den felles nasjonaldagen for rom og romanifolket, ved å heise det internasjonale romflagget på rådhusets flaggstang.

Bilde Romaniflagg nett.JPG

Foto: Kristiansand kommune 

– I dag flagger vi til ære for rom og romanifolkets kulturer, språk og tradisjoner. Vi skal ikke glemme eller fortie om den forferdelige uretten vi har påført norske rom og romanifolk før og etter andre verdenskrig. Dette er en symbolsk og synlig markering, for å vise at vi ønsker å ta et moralsk oppgjør med historien. Kristiansand skal være en kommune der rom og romanifolket på lik linje med andre innbyggere føler seg akseptert, verdsatt og inkludert i fellesskapet. Sammen skaper vi et bedre samfunn for alle, sier ordfører Jan Oddvar Skisland. 

Stolt representant

Øistein Hatlebakk heiste opp flagget i dag, som representant for romanifolket. Han har i flere år vært aktiv i både Romanifolkets Landsforening (RFL) og Landsorganisasjonen for Romanifolket (LOR).  

– Det er en stor ære å få heise flagget vårt på rådhuset for første gang. Jeg håper at markeringen kan bli en inngangsport til økt forståelse, bevissthet og kunnskap om våre nasjonale minoriteter. I dag skal vi samles for å feire rom og romanifolkets sterke samhold, sier Øistein Hatlebakk.

Flagging romani.PNG

Øistein Hatlebakk heiste opp flagget, her sammen med Hanne Kro Sørborg, som jobber med inkludering, likestilling og mangfold i Kristiansand kommune. Foto: Kristiansand kommune

Markering på Mestizo

Nasjonaldagen markeres også på Mestizo i dag fra klokken 15. Arrangementet er i regi av Solidaritet med rom, og er åpent for alle interesserte. Det skal holdes appeller og solidaritetsmiddag. Arrangementet finner du her. 

Tavel bachtalo to maro djes!

Tavel baxtalo to maro djes!