Christian Jørgensen (46) er ny idrettssjef

Christian Jørgensen er ansatt som ny enhetsleder for idrett i Kristiansand kommune. Han starter i idrettsenheten 22. august.

Christian Jørgensen.JPG

Christian Jørgensen. Foto: Kristiansand kommune

Han kommer fra stilling som rådgiver innen virksomhetsstyring i kommunen.

Oppgavene som ligger til ansvarsområdet er svært givende for en som er opptatt av idrett og friluftsliv, sier den nye idrettssjefen. 

- Fremtidens kommune har mange spennende og samtidig krevende oppgaver, og det er ikke gitt at rammebetingelsene vi har i dag er de samme i morgen. Vi som skal løse disse oppgavene, må kanskje legge om taktikk til 3-5-2, som det heter på fotballspråket, for å gå enda mer offensivt til verks for å nå målene til kommunen og innbygerne, sier Jørgensen.  

Jørgensen er sivilingeniør innen industriell økonomi og teknologiledelse (IndØk). Han har vært rådgiver virksomhetsstyring i kommunen siden september 2021, og før dette var han økonomi- og organisasjonssjef i Kilden Teater og Konserthus. Han har også vært prosjektleder i PTL AS (i dag WSP Norge AS), 

Idretts- og friluftsmann

Jørgensen er også en idretts- og friluftslivsmann. I dag er han blant annet fotballtrener for nesten 40 fjortis-gutter i IK Gimletroll. Har tidligere også vært engasjert i håndballdelen, samt tatt del i mer administrativ aktivitet som sportslig utvalg og arrangert cup.

I tillegg har Jørgensen hatt tilknytning til IK Start, FK Vigør, FK Søgne og IK Våg som aktiv fotballspiller, aktivt bruk av DNTs nettverkshytter, Terrengkarusellen, samt hobbyskiløper både sommer som vinter, hvor Marcialonga er neste års store begivenhet. 

Kommunalsjef for kultur og idrett, Stein Tore Sorthe, er glad for å ha sikret seg Christian Jørgensen: 

– Stillingen som idrettssjef i kommunen er ganske sammensatt, og innehaveren blir kontinuerlig møtt med et stort mangfold av forventninger, både internt og eksternt, understreker Sorthe. 

Verdifull erfaring

Sorthe kjenner godt til den jobben Jørgensen har gjort på Kilden gjennom mange år, og peker på at Jørgensen har vært med i mange ulike faser av utviklingen av Kilden.  

- Jeg vet at han har mye relevant og verdifull erfaring som gjør ham godt skikket for denne jobben, og som jeg er helt sikker på at både vi og idretten i byen vil få stor nytte av. Jeg ønsker ham velkommen på laget, og vil bidra etter beste evne for at han kan få den posisjonen hvor han presterer på sitt aller beste, sier Sorthe. 

Jørgensen ser frem til å ta fatt på spennende og sammensatte oppgaver over sommeren. 

- Jeg håper mine erfaringer fra både det private og det offentlige, samt idrettsfeltet, kan være med å sikre at vi fortsatt kan være en "sprek" kommune med blant annet idrettsanlegg vi kan være stolte av, sier han.  

- «Sterkere sammen» er nøkkelord, og jeg ser frem til å være en del av dette som ny idrettssjef. 

Kontakt for media: 

 

Stein Tore Sorthe 
Kommunalsjef kultur og idrett 
tlf. 415 08 561  


Christian Jørgensen 
Ny enhetsleder idrett 
950 83 845