Bli med på Barnas arkitekturdag!

Det blir både gøy og lærerikt når Barnas arkitekturdag 2022 går av stabelen lørdag 15. oktober kl. 11-15. Alle arrangementene foregår i Kvadraturen og er gratis og åpne for alle.

2021_beskjært.jpg

Barnas arkitekturdag arrangeres årlig av plan og bygg i kommunen. Nina Malo (byplanlegger) t.v. og Gisela Nilsen (arkitekt) gleder seg stort til dagen, og er storfornøyd med det innholdsrike og spennende programmet for dagen. Foto: Kristiansand kommune.

– Dette gleder vi oss virkelig til, sier de. – Det er mange spennende og lærerike aktiviteter barna kan delta på i løpet av dagen. Mellom annet tegneserieverksted for større barn, konstruksjonslek, rebusløp og oppdagelsesferd i domkirka. Det blir kunstvandring med gatekunstner Arne Vilhelm Tellefsen og Angjerd Munksgaard fra Kultur og innbyggerdialog. Barna kan også ta på seg VR-briller og se den nye bydelen som er under utvikling på Marviksletta, for å nevne noe.Street art 2.jpg

Du kan prøve deg som gatekunstner under arkitekturdagen. Bildet er fra fjorårets arrangement Foto: Rando Martinson.

Mange 6.- og 7.-klassinger fra skolene i Kristiansand har bidratt med å bygge hus til en by av melkekartonger, som vil bli stilt ut på arkitekturdagen. Her kan barna bygge parker, byrom og lekeplasser til melkekartongbyen.

Har du lyst til å ta en prat med plan- og bygningssjef Venke Moe, da treffer du henne i arkitekturcaféen i Rådhuskvartalet. Eller kom og se hva barn og ungdommer har sagt om tema som natur, miljø, lek og bygninger under arbeidet med den nye kommuneplanen. 

Planhinderløypa fra i fjor er på plass. Her kan barna krype, høre, tegne, balanserer og skli seg gjennom den lange veien i en planprosess frem til en ferdig reguleringsplan.  

Høres dette gøy ut er det bare å ta turen til byen lørdag 15. oktober. De forskjellige verkstedene foregår på flere steder rundt om i Kvadraturen. 

Kart 2022.JPG

Kartet viser hvor de forskjellige aktivitetene foregår. Beskrivelser og fyldig informasjon om de forskjellige verkstedene finner du i programmet. 

Les hele programmet her

  • Alle arrangementer er gratis og åpent for alle!  
  • Alle aktiviteter forutsetter at barn er i følge med en voksen.  
  • Det vil bli tatt bilder og videoopptak under arrangementet.   

Takker årets samarbeidspartnere  

Nina Malo og Gisela Nilsen takker alle involverte for et godt samarbeid om Barnas  arkitekturdag.  
– Vi sier hjertelig takk til alle som stiller opp og hjelper til med planlegging og gjennomføring av dagen. Vi tror det blir en kjempegøy og lærerik dag for alle, og håper riktig mange lar seg friste til å delta på noen av arrangementene. 

Dette er årets samarbeidspartnere: Kristiansand domkirke - Steinerskolen - Agder BOBY – Posebyen velforening – Henning Larsen Architects – Parkvesenet – Klima og arealutvikling – Innbyggerdialog – Kultur og
innbyggerdialog / Arne Vilhelm Tellefsen.

Les mer om Barnas arkitekturdag på denne siden

Gate.jpg

Lek med arkitektur i gata foregår i øvre del av Gyldenløvesgate. Her er foto fra fjorårets arrangement. Foto: Rando Martinson.

Facebook arrangementet finner du her