Årets 17. mai-program i Kristiansand

Årets 17. mai-program er tilgjengelig! Her finner du alt av parkeringsinformasjon, program for sentrum og bydelene, oppstilling i skoletog og borgertog, bekransninger og skolearrangementer.

17. mai-programmet er tilgjengelig digitalt, og du finner programoversikten ved å trykke på den blå knappen her:

17. mai i Kristiansand

Du kan også åpne 17. mai-programmet i PDF-fil ved å trykke her.

Programmet finnes også i vår innbygger-app. Trykk på fanen "Selvbetjening" nederst til høyre, også velger du "17. mai-program 2022".

Et begrenset antall trykket programmer kan hentes fra og med mandag 9. mai på våre innbyggertorg og biblioteker, og på Meny Rona.

Bydelsprogrammer for 2022

Program for Finsland

Program for Flekkerøy

Program for Greipstad

Program for Hånes

Program for Justvik skole

Program for Søgne

Program for Torridal

Program for Tveit

Program for Vågsbygd sentrum

Program for Ytre Vågsbygd

Tenk at nå er dagen her

– I år tar vi nasjonaldagen tilbake med barnetog, borgertog, tapto og andre tradisjonelle arrangementer. La oss samles i gater og hager, og inkludere hverandre i fellesskapene. Verden rundt oss minner oss på alt vi skal kjempe for og alt vi har kjært. At frihet verken er noe vi har fått eller skal ta for gitt. I år tar vi nasjonaldagen tilbake, takknemlige for friheten og freden, sier ordfører Jan Oddvar Skisland.

Fra Torvet i Kristiansand 17. mai 2019. Foto: Lisan Gjendem

Vinnerne av årets tegnekonkurranse

Også i år har det blitt holdt tegnekonkurranse for barneskolene, og vi takker for alle bidrag og flotte tegninger. Alle elever som har deltatt får diplom.

Vinnerne av årets tegnekonkurranse er Sebastian Bogetvedt fra Sjøstrand skole, Flippa Fornebo fra Dvergsnes skole og Natalie Eide Pettersen fra Hellemyr skole. På nasjonaldagen skal de premieres med billetter og premieposer fra Dyreparken. 

En flott tegning tegnet av Sebastian Bogetvedt fra Sjøstrand skole.

Kåring av beste innslag

Vi oppfordrer alle skoler til å øve ekstra godt på det første verset i sangen «Norge i rødt, hvitt og blått». Slik som tidligere skal det holdes sangkonkurranse i skoletoget, hvor jurymedlemmer står plassert langs marsjruta og stemmer på de beste innslagene. De tre beste skolene premieres.

Jurymedlemmer kommer også til å stemme på de tre beste og mest kreative innslagene i borgertoget. Så her er det bare å slippe fantasien løs!

Oppfordrer alle som kan til å bruke buss

Vi oppfordrer alle som kan til å bruke bussen. Det blir mye folk i byen, og det kommer til å bli trangt med parkering. All parkering er forbudt i samtlige marsjruter. Kjøretøy som står i marsjruten, vil bli ilagt parkeringsgebyr og borttauing for eiers regning.

Parkeringsenheten i Kristiansand kommune tilbyr gratis parkering følgende steder: P-hus Slottet i Fjellgata og P-hus Gyldengården med innkjøring fra Skippergata. P-tomtene: Vestre Kiosk og Lund Torv.

For øvrig må man følge skiltingen på stedet. Handelens hus er stengt for parkering. Det er mulig for bevegelseshemmede å se togene fra bil i Tordenskjolds gate. Bommen ved Colorline, mot containerhavna står åpen fra morgen frem til etter skoletoget forå lette på trafikken. Andreas Kjærsvei ved sykehuset blir stengt for trafikk mot Kvadraturen.

Informasjon om bussruter ligger vedlagt i 17.mai-programmet.

Avslutning i Tresse

17. mai-feiringen avsluttes når tapto har ankommet Tresse, ca. kl. 22.50. Feiringen avsluttes med glade jazztoner fremført av Rabbersvigen Jazzforsamling.

I forbindelse med oppskytning av fyrverkeri oppfordrer vi båtfolket til å holde god avstand.

– Som gode patrioter ønsker vi jo at nasjonen skal leve opp til sine idealer, så vi oppfordrer alle til å vise seg fra sin beste side. Vær blide, vennlige og høflige med hverandre. Ta ansvar for byens ansikt. For medmennesker og natur. Vi ønsker alle en riktig god 17. mai, sier Mira S. Thorsen, som er leder av 17. mai-utvalget.

Kontaktinformasjon

Leder av 17. mai-utvalget, Mira S. Thorsen, tlf. 46 82 23 37.
Sekretær for 17. mai-utvalget, Lisan Gjendem, tlf. 48 11 43 29.

17. mai-utvalget fotografert i 2020 før koronarestriksjonene. Foran fra venstre: Kjersti C. Javenes (H), Ingrid W. Gundersen (KrF), Mira S. Thorsen (MDG) og Lene Jakobsen (DEM). Bak fra venstre: Semir Mujkic (AP), Tor Inge Aurebekk (SV), Tom Kjetil Murberg (SP) og Lisan Gjendem (sekretær i utvalget). Foto: Marte Krogstad.