Andre oppfriskningsdose til 80+

Personer som er 80 år eller eldre kan nå få sin andre oppfriskningsdose med koronavaksine.

Leder av Kristiansand vaksinasjonssenter, Kjersti Jortveit, fortellerer at tilbudet om andre oppfriskningsdose ikke innebærer at det er en generell anbefaling fra helsemyndighetene.  

- Andre oppfriskningsdose er per nå ikke en generell anbefaling fra Folkehelseinstituttet. Men de har åpnet for at innbyggere over 80 år kan få sin andre oppfriskningsdose dersom de ønsker det selv, og dette følger vi opp, sier Jortveit.    

Dersom du skal ha andre oppfriskningsdose, bestiller du time enten på helsenorge.no, eller du ringer kommunens vaksinetelefon 38 07 50 00, tastevalg 6. 

Her ser du åpningstidene på vaksinasjonssenteret.  

Regler

For deg som er 80 eller eldre:

  • Du må fylle 80 i løpet av året 2022 
  • Det må være minst 4 måneder siden siste oppfriskningsdose 
  • Du har fått 3 doser og har ikke gjennomgått koronasykdom etter dette 
  • En ny dose nå vil ikke nødvendigvis utelukke et behov for ytterligere oppfriskningsdose til høsten når smitten forventes å øke. 

For deg som har alvorlig nedsatt immunforsvar: 

  • Personer med alvorlig svekket immunforsvar anbefales 3 doser i grunnvaksinasjonsserien i tillegg til én oppfriskningsdose minst 3 måneder etter dose 3. 

For denne pasientgruppen er det fortsatt mange som ikke har tatt den oppfriskningsdosen som er anbefalt (dose 4). Det er derfor viktig at flere gjør det, for å minske risikoen for alvorlig koronasykdom, skriver FHI på sine nettsider.  

Dersom det er aktuelt med vaksinasjon av personer med alvorlig svekket immunforsvar utover de 4 dosene som allerede er anbefalt, er det opp til den behandlende lege å vurdere hvilken vaksine og hvilket doseintervall det er mest hensiktsmessig å benytte.

 For å oppnå effekt av en oppfriskningsdose anbefales det er intervall på minimum 3 måneder fra forrige dose. 

Les mer

Informasjonsbrev om ytterligere dose med koronavaksine  

Pressemelding om oppfriskningsdose med koronavaksine