10 aktiviteter du kan gjøre i påskeferien!

Er du i tvil om hva du skal finne på i påskeferien? Vi har samlet en liste med noen av våre beste tips, som kan gjøre det enklere for deg å få oversikt.

Foto: Envato Elements

Kjøl deg ned med en utendørs dukkert!

For noen kan påsken være en gyllen mulighet å ta årets første bad. Vårbading i sjøen kan både være forfriskende og oppkvikkende! Er du ikke vant til å bade i kaldt vann anbefaler vi at du ikke er alene, og at du går rolig og avslappet ut i vannet.

Her finner du oversikt over ulike strender og badeplasser.

Lag din egen påskepynt

I påsken har mange barn fri fra skole og barnehagen. I den anledning er det en perfekt tid til å lage påskepynt eller holde på med andre hobbyaktiviteter hjemme. Det kan være å male på egg og henge på bjørkeris, lage dorull påskehøner, så karse i ulike beholdere, klippe ut et egg av papir og male på det osv.  

Her kan du se vår video om hvordan du kan lage ditt eget påskelys.

Foto: Envato Elements

Ut på tur, aldri sur! 

Oppdag nye turstier med vårt tur- og friluftslivskart. Her er også kulturminner og severdigheter avmerket. Populære turområder i Kristiansand er for eksempel Baneheia, Kvernhusvannet, Jegersberg, Odderøya, Bertes bukta, Lille prekestolen i Vågsbygd eller en tur på Flekkerøya. 

Å kombinere spaserturen med søppelplukking, gir turen ekstra mening. Ingenting er hyggeligere enn nærområder uten søppel! På denne måten kan du både være i aktivitet og bidra til å holde miljøet rent.

Det er ingen påske uten påskerebus!

Påskerebus er en fin tradisjon som skaper minner for hele familien. Her kan man lage mange varianter. Barna elsker når de voksne også blir med på leken! Et alternativ er at en voksen lager en rebus på ti oppgaver hvor ni av lappene gjemmes på ulike steder. Dette kan foregå både innendørs og utendørs.Det første hintet gis på en lapp. Barna må så finne ut hvor dette stedet er, for så å finne neste lapp.  

Et eksempel kan være: “Hva er stort, tung og har 4 hjul?” 

Barna må da selv gjette seg frem til svaret som er bilen. I dette tilfellet kan neste lapp ligge gjemt bak et bildekk. Leken fortsetter slik helt frem til den siste lappen er funnet. Her ligger det en premie, gjerne i form av et påskeegg!

Påskequiz og konkurranser

Det som kjennetegner påsken er en god gammeldags quiz. Her kan man engasjere store og små i interessante, morsomme og lærerike spørsmål. Lag din egen quiz eller kjøp/lei en quizbok i butikk eller på biblioteket. Her kan vi garantere god stemning og høyt konkurranseinstinkt!

– Har du forresten hørt om #påskeaktiv2022? 

Kristiansand kommune og Midt-Agder Friluftsråd inviterer deg til å være aktiv i påskedagene. I den anledning arrangerer vi en Instagram konkurranse på vår konto @krskommune. Bli med i konkurransen, da vel!

Foto: Kristiansand kommune

Påskekrim hører påsken til! 

En populær hobby i påsken, er å se på krim sammen med familie og venner. Dette er en årlig tradisjon for mange, og en viktig del av påskeuken. På flere tv-kanaler går det daglige krimepisoder eller filmer, og det er mye å velge mellom! For de yngre anbefaler vi den norske TV-serien Superkrim, som vises på NRK Super i påskeferien. 

Hvis du liker å lese, er biblioteket plassen å besøke! Både Hovedbiblioteket, Vågsbygd bibliotek og Tangvall bibliotek har åpent mandag til onsdag denne uken. Åpningstider finner du her. På bibliotekene finner du et rikt utvalg av krim og mysteriebøker. Alternativt kan du låne lydbøker og filmer, hvis du ikke er så glad i å lese tunge bøker! 

Ta turen til Peisestuen

Peisestuen er en flott ny park på Odderøya, til glede for hele byens befolkning. Dette fantastiske området like bak Kanalbyen har vært under opparbeiding i lang tid. Her kan du ta med hele familien og teste ut ulike sklier, prøve deg på hinderløypa, klatre eller ta en matbit.

Foto: Kanalbyen

Gjør sykkelen klar for våren

Selv om vasking kan være kjedelig, er dette en fin ting å gjøre enten for deg eller noen andre. I forberedelse til sommeren, er det godt å kunne gjøre klar sykkelen i god tid før varmen kommer. Derfor anbefaler vi å benytte ferien til å ta fram såpe, vann og svamp! Da har du god tid til å vaske sykkelen din, og likeså godt bilen i samme sleng. 

Høllebåten til Ny-Hellesund 

Opplev Ny-Hellesund og ta turen til kystfortet og Verftet i Ny-Hellesund der det også er kafe og overnattingsmuligheter. Båtruten går hele året. M/B Hannibal har plass til 30 passasjerer. Det er tilpasset rullestoltilgang på båten for en rullestol.

Sjekk rutetabellen her

Påskeeggjakt på Tangvall bibliotek!

Etter to år med restriksjoner, er det en glede at Tangvall bibliotek endelig kan invitere til påskeeggjakt igjen! Påskeeggjakten holdes tirsdag 12. april klokken 12.

Mer informasjon om arrangementet finner du her

Foto: Envato Elements