Woppalou - en intergalaktisk forestilling

Knuden inviterer til forestillingen Woppalou som handler om å føle seg annerledes, om hvordan man takler store følelser og uventet vennskap. Forestillingen spilles 12. og 19. september på Musikkens hus.

woppalou-skuespiller-fredrik-jakobsen-martin-vangsnes.jpg

Fra venstre: skuespillerne Fredrik Jakobsen og Martin Vangsnes er klare for å gi publikum et intergalaktisk, intenst og gøy show som passer for barn og unge. Bildet ble tatt under en generalprøve av Woppalou. Foto: Peter Jönsson

Knuden - Kristiansand kulturskole inviterer til Woppalou som er en forestilling som handler om Johnny, en stille gutt som aldri sier noe, eller snakker med noen. Hvis læreren stiller han et spørsmål, trekker han bare på skuldrene. En dag vokser følelsene seg så store at han ikke klarer å holde dem inne lenger, og han løper vekk fra klassen sin for å slippe dem løs.

– Vi har alle følt oss, eller føler oss annerledes fra tid til annen. Som at man kommer fra en annen planet, sier Christine Helland, regissør og medmanusforfatter for Woppalou. Spesielt merkbart er dette i overgangen fra å være barn til å bli tenåring, fortsetter hun. Man må bare akseptere at man har en annerledeshet i seg, på godt og vondt. Og finne ut at man ikke er ensom om det. Det finnes alltid noen som er som en selv der ute.

Johnny, som løper ut og slipper løs sine følelser, har så mye som skal ut at det dannes en supernova som skyter ut i verdensrommet. Så bærer det seg ikke bedre enn at supernovaen treffer en ufo, som krasjer rett ved siden av ham. Ut av ufoen klyver et romvesen, og et sjeldent møte oppstår.

Ambisiøst og teknisk krevende

Ideen om Woppalou kommer fra skuespiller Steffen Mulder. Han har sammen med Helland og skuespiller Martin Vangsnes stått for manus. Trioen ønsket å lage en forestilling om romvesener og det å være annerledes. Prosessen har vært lang og flere versjoner ble testet ut innen Woppalou fikk sin form.

– Vi har ikke gjort det lett for oss selv. Dette er en ekstremt ambisiøs og teknisk krevende forestilling som hopper mellom tid og rom. For å fortelle historien bruker vi mye lyd og lys, og flere deler av Sigurd Lie-salen på Musikkens Hus. Med kun to skuespillere som gir alt av seg selv, blir det mye jobbing for dem. De får virkelig trent kondisjonen sin, ler regissøren.

Ting blir bra

Skuespillerne er likevel ikke helt alene. Lyd- og lysteknikerne trår til som medvirkende på scenen og elever fra kulturskolen bidrar med sine stemmer som «voice over». Dette resulterer i et intenst og vilt 45 minutters show som regissøren håper vil bidra til at publikum har det gøy og at de sitter igjen med en følelse av at ting blir bra.

– Det hjelper ikke å gjemme seg. Det blir bedre. Eller for å parafrasere uttrykket “We are not alone” som brukes om at vi ikke er alene i universet, til “You are not alone”. Du er ikke alene. Ikke i verdensrommet, på skolen eller i verden din. Du vil alltid finne noe andre som deg, du må ha troa. Og ha det gøy, avslutter Helland.

Billetter

Woppalou spilles for publikum offentlig fire ganger 12. og 19. september i Sigurd Lie-salen på Musikkens hus i Kongens gate 54.

Billett koster 130 kroner for voksen, og 80 kroner for barn og ungdom under 18 år. 

Kjøp billett her