Vil ha alle trygt hjem

Tradisjonen tro går Kvadraturforeningen, politiet og Kristiansand kommune sammen om tiltak som kan dempe uro og gjøre byen trygg i julebordsesongen.

Trygt hjem foto i julekula.JPG

Denne gjengen er opptatt av at du kommer trygt hjem etter julebordet. Fra venstre: Johanne Marie Benitez Nilsen (kriminalitetsforebyggende koordinator, Kristiansand kommune, Heidi Sørvig (daglig leder i Kvardraturforeningen), Eirik Rynning (Agder Taxi), Ole J. Stenbro (Taxi Sør), Hanna Gulbrandsen (Ridel) og Irene Kaspersen fra Frivillighetssentralen. 

I år oppfordres alle til å bestille taxi der de er i stedet for å oppsøke taxikøen. Taxiselskapene anbefaler publikum til å laste ned bestillingsapper fra taxiselskapene og enkelt bestille taxi i appen.

 

Karusell-1.jpg

Karusell-2.jpg

Foto: S & B-N Reklamebyrå, på oppdrag fra Kvadraturforeningen

– Sammen med Kvadraturforeningen, politiet, lokale taxiselskaper, utelivsbransjen og natteravnene har vi hatt et godt samarbeid i flere år om tiltak som skal forebygge bråk og slossing på nattestid nå i slutten av november og hele desember, forteller kriminalforebyggende koordinator i Kristiansand kommune Johanne Marie Benitez Nilsen.

– Tidligere år var det kaffe, boller og varmetelt som var forebyggende tiltak, nå er vi blitt mer digitale og oppfordrer innbyggerne til å laste ned appene til lokale taxiselskaper for å bestille taxi. Det finnes mye god forebygging i å få gjestene raskt og trygt hjem fra byen. Da unngår vi også smittespredning gjennom kødannelse.

Unngå å fryse ute i kø

– Det er jo kjempepositivt at de tre største taxiselskapene i byen har gått sammen om å legge opp til en ordning som gjør at det blir enda bedre for oss som kunder når vi skal hjem, understreker daglig leder av Kvadraturforeningen Heidi Sørvig. – Nå slipper vi å stå og fryse i taxikø, men kan heller sitte og vente på baren til vi har avtalt hentetidspunkt og sted. Kvadraturforeningen har samlet lenker til aktuelle apper på denne siden.

Finn riktig bil

Taxiselskapene poengterer at det også er viktig at både kunder og sjåfør gjør en innsats for å finne hverandre på riktig møtested, slik at folk møter opp der de har bestilt bil.

Natteravner hver lørdag

Et annet viktig tiltak for å skape en trygg by, er tilstedeværelse fra trygge og edru voksne mennesker. Natteravnene vandrer i byens gater hver lørdag og bidrar sterkt til å skape trygghet og ro med et vennlig smil, en støttende arm og kunnskap om hvor og hvordan man kommer seg hjem på enklest mulig måte.   – Ungdommen er normalt vår viktigste målgruppe, men i julebordsesongen har vi også fokus på det voksne publikummet forklarer Irene Kaspersen natteravkoordinator i Kristiansand kommune. – Vi har som mål å være ca. 15 natteravner synlig til stede i gule vester hver lørdag frem til jul. Alt er basert på frivillig innsats, og vi ønsker nye natteravner velkomne!

I tillegg til natteravner er også et vektersekslap med i samarbeidet. De vil ha bistandspersonell ute hver fredag som er univoformert og har gule vester med ordet 'Medic' på ryggen. De har også en såkalt 'Medic Bag' med seg, slik at de kan håndtere småskader og bistå i sentrum. 

Som en siste påminnelse om viktigheten av å bestille taxi og unngå kø har vi denne lille filmsnutten: