Vaksinering av helsepersonell

Helsepersonell som ønsker oppfriskningsdose, vil få denne på sin arbeidsplass.

Seks måneders intervall

Regjeringen har bestemt at også en del helsepersonell skal få tilbud om en oppfriskningsdose. Den må tas minst seks måneder etter dose nummer to. (Det er bare de som er 65 år og eldre som nå kan ta den etter fem måneder).

I Kristiansand får i første omgang disse tilbud om oppfriskningsdose:

  • Fastleger og deres ansatte
  • Ansatte ved Legevakta
  • Ansatte i hjemmetjenesten
  • Ansatte ved omsorgssentra
  • Helsepersonell i alle boliger i Livsmestring.

Bestille på e-post

- Vi ønsker å gjennomføre vaksineringen så effektivt og rasjonelt som mulig. Derfor skal lederne for de som får tilbudet bestille det antall Moderna-vaksiner de trenger, hente disse på vaksinasjonssenteret på Sørlandsenteret og gjennomføre vaksineringen på eget arbeidssted, sier assisterende smittevernoverlege Priscilla Hilton.

Ett glass med Moderna-vaksine gir 20-24 doser. Vaksinen må settes i løpet av ett døgn etter at glasset er åpnet.

- Det er viktig å unngå at vaksine går til spille, derfor oppfordrer vi nærliggende legekontorer til å samarbeide om bestilling av vaksine. Det er ikke forventet kraftigere reaksjon på oppfriskningsdosen sammenlignet med dose 2.  Likevel bør avdelingsleder/arbeidsgiver vurdere om man vil vaksinere hele gruppen samlet med tanke på eventuelt påfølgende sykefravær, sier Hilton.

Vaksine kan bestilles fra 16. november. Skriv hvilken dag du henter vaksinen og hvor mange som skal vaksineres. 
Send bestilling til disse to e-postadressene: 

Unntak for menn under 29 år

Mannlig helsepersonell under 29 år kan velge å heller møte til drop-in-vaksinasjon på vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret en av dagene det vaksineres med Pfizer. Menn i denne alderes oppfordres av FHI til å ta Pfizer fordi det er registrert noen få tilfeller av betennelse i hjertemuskelen blant menn i denne alderen som har fått to doser med Moderna-vaksinen.

(Bildet på forsiden er et arkivbilde tatt av Anders Martinsen fotografer)