Tilbyr seks kortkurs for barn og unge i høstferien

I høstferien arrangerer Knuden – Kristiansand kulturskole seks ulike kortkurs for barn og unge som går over én til to dager. Tilbudene er åpne for alle uavhengig om du er elev ved kulturskolen eller ikke.

Elsker du å danse? Eller synes du det høres spennende ut å skape spontane historier på scenen? Høres det gøy ut å kunne spille et instrument? Kanskje er du nysgjerrig på hvordan man lager egen musikk?

Da bør du sjekke ut kulturskolens kortkurstilbud som arrangeres i høstferien som er fra 4. til 8. oktober 2021.

Kursene er tilpasset barn og unge på 2.-10. trinn og går over én til to dager. Her legges det rette for utforskning, lek, skaperglede og samspill. Til vanlig følger kulturskolen skoleruta, men nå tester de ut løsninger for å tilby aktiviteter i feriene.

Birgitte Lindebø Skeie er ansvarlig for kortkursene i kulturskolen.jpg

Birgitte Lindebø Skeie. Foto: Knuden - Kristiansand kulturskole

Birgitte Lindebø Skeie har ansvaret for kortkursene ved kulturskolen, og forteller engasjert at formålet med kursene er å gi barn og unge et rikere tilbud.

– Vi ville ha et tilbud for dem som ønsket å prøve noe nytt, men som er usikker på om de vil forplikte seg over en lengre periode.

Alle kan melde seg på

Alle kan melde seg på og man trenger ikke være elev ved kulturskolen fra før for å delta på kursene. Kursdeltagerne får låne utstyr og det er kun ett kurs (kjenningsmelodien) som krever forkunnskaper.

– Vi har fått inn noen utrolig dyktige instruktører som brenner for faget, og som vil gjøre sitt for at kurset holder høy kvalitet, sier Lindebø Skeie.

Hun forteller videre at hun tror deltakerne kommer til å lære masse og ha det knallgøy.

Seks ulike kortkurs 

Kursene som tilbys i høstferien er:

Streetdance-kurs

Streetdance-kurs passer for de på 5.-10. trinn og foregår på Vågsbygd kultursenter. Streetdance er dans med inspirasjon fra hiphop, popping, locking, breakdance, house dance og jazzdans.

TikTok-dansekurs

TikTok-dansekurs passer for de på 8.-10. trinn og foregår på Vågsbygd kultursenter. TikTok er et sosialt medium som baserer seg på video. Plattformen er veldig populær blant ungdom som blant annet bruker den for å følge med på trender og uttrykke egne ferdigheter som dans. På begge kursene vil deltakerne blant annet få jobbe med koordinasjon, musikalitet, og koreografi.

Melodiverksted 

Melodiverkstedet er tilpasset 4.-6. trinn og går over to dager. Der får man prøvd seg som komponist og man trenger ingen forkunnskaper. Deltakerne vil få utforske kreativiteten sin og lage sin egen melodi. 

Kjenningsmelodien

Kjenningsmelodien er tilpasset 8.-10. trinn og går over to dager. Her bør du spille et instrument for å sikre et godt utbytte. Deltakerne vil få utforske kreativiteten sin og lage sin egen melodi. I tillegg vil det på kjenningsmelodien bli diskutert hvordan slike jingles påvirker forbruksvanene våre.

Teaterkurs i improvisasjon 

Kulturskolen setter også opp et teaterkurs i improvisasjon for de som går på 4.-10. trinn. Improteater handler om å lage teater i øyeblikket. Det er preget av spontanitet og samarbeid og i improteater vet man aldri hva som kommer til å skje, skal skje, eller hvordan det hele slutter.

På kursene vil deltakerne få jobbe med teknikker og øvelser som gjør at de kan lage morsomme og fantastiske øvelser.

Dood og ukulelekurs

For de yngste på 2.-4. trinn settes det opp dood og ukulelekurs. Dood er et instrument som brukes som forberedelse til klarinett og saksofon. På kurset vil deltakerne få lære enkle melodier og på slutten av kurset vil de danne et lite orkester og spille sammen.

Påmelding

Her finner du mer informasjon og påmelding til kursene:

Kortkurs i høstferien

Deltakere må ha med egen mat og drikke. Kulturskolen ordner utstyr. Det er begrenset plasser til hvert kurs og kursene har begynt å fylle seg opp, så vær rask med å sikre deg plass!

Smittevern

Kulturskolen følger til enhver til de nasjonale og kommunale reglene for smittevern som gjelder for kulturskoledriften. Hvis kortkursene blir avlyst, både som følge av Covid-19, men også hvis det er for få påmeldte, vil du ikke bli fakturert. Alle som melder seg på kurs vil få tilsendt Knudens smittevernregler.