Sykkel-NM kommer til Kristiansand 20. juni

Søndag 20. juni kl. 08.00-18.00 skal det arrangeres norgesmesterskap i sykkelritt i Kristiansand. Dette vil medføre stengte veier. For å overholde smittevern anbefales publikum om å bli hjemme.

Sykkel-NM kommer til Kristiansand foto Pål Westgaard westgaardfoto.no.PNG

Foto: Pål Westgaard/westgaardfoto.no

Kristiansands Cyckleklubb (KCK) i samarbeid med Vennesla OCK og Otra IL/sykkel arrangerer norgesmesterskap på Sørlandet. Sykkelrittet har fellestart i Vennesla søndag 13. juni, 15.- og 17. juni er tempo i Evje før det hele avsluttes i Kristiansand med landeveisritt søndag 20. juni.

De største norske profilene stiller til start. Fra Sørlandet stiller blant annet UnoX med Kristoffer «Doffen» Halvorsen fra Kristiansand og Søren Werenskjold fra Mandal. I tillegg stiller UAE Emirates med Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm, og Dimension Data med Edvald Boasson Hagen.

Rittet vil bli sendt direkte på TV2 sin hovedkanal.

Opprinnelig skulle det også arrangeres gateritt i Kristiansand 18. juni. Dette har blitt avlyst og vurderingen er gjort av hovedkomiteen i samarbeid med kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik.

Publikum anbefales om å bli hjemme

Med hensyn til smitteverntiltak vil norgesmesterskapet bli gjennomført etter bestemmelser og retningslinjer gitt av Folkehelseinstituttet og Kristiansand kommune.

Dette innebærer blant annet at start- og målområdet er ikke åpent for publikum. Det er kun personer med akkreditering som kan komme inn på arenaen. Det blir ikke tilrettelagt for noen publikumssamlinger og KCK vil ha trivselsvakter på strategiske steder ved arenaen og rundt løypa for å følge opp smittevernbestemmelser.

Kommuneoverlegen anbefaler også publikum om å holde seg hjemme denne gangen.

– For å overholde smittevern anbefales publikum denne gang om å bli hjemme og følge rittet på TV. Publikum som likevel velger å se rittet langs med løypene oppfordres til å følge smittevernreglene ved å stå med god avstand, sier kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik.

Stengte veier søndag 20. juni

Fra klokken 08.00-18.00 arrangeres norgesmesterskap i fellesstart for elite kvinner og menn:

kl. 08.00-10.53: Fellesstart kvinner elite
kl. 11.45-18.00: Fellesstart herrer elite

Sykkelrittet har start og målgang i Tresse.

Kart av rundløypen

Sykkelrittet krever at traseen er fri for annen trafikk og veier vil derfor bli stengt i perioder.

– Veier i Kvadraturen og langs traseen vil bli stengt i perioder og vi beklager ulemper det medfører. Sammen med politiet, AKT, Statens vegvesen og Kristiansand Parkering har vi jobbet med å forberede dette, sier arrangementskoordinator Tore Løvland i Kristiansand kommune som også sitter i hovedkomiteen til sykkel-NM.

Løypetraséen vil være ei rundløype (mot klokka). Start Østre Strandgate v/Tresse – Elvegata – Østerveien – Tretjønnveien – FV 452 Ålefjærveien til Vennesla – FV 405 Venne­slaveien – Kvarstein – Torridalsveien – Østerveien – Dronningens gate – Havnegata – Østre Strandgate til mål v/Tresse.

Det er stengt for motgående trafikk i hele løypa. Bil med henholdsvis rødt flagg og grønt flagg markerer stengt vei medgående på hver runde. Det vil være løypevakter i alle kryss og skilting som varsler rittet. Trafikanter bes om mulig unngå kjøring i løypa i tidsrommet for rittet.

Trafikk til eiendommer vil dirigeres i samme retning som rittet når bil med grønt flagg har passert på hver runde. Ved utkjøring fra eiendommer der det ikke er vakter bes alle trafikanter om å vise ekstra varsomhet, følge rittets retning, og kjøre ut av løypa ved første mulige utkjøring.

Kjøring til området Gimle – Kokleheia – Sødal Terrasse er mulig gjennom området UiA, som åpnes for gjennomkjøring under rittets gjennomføring.

Alle trafikanter oppfordres til å respektere anvisninger fra vaktene og på den måten bidra til et sikkert arrangement.

Redusert kollektivtrafikk

Under sykkel-NM vil stenging av veier og områder innvirke på kollektivtrafikken. Enkelte områder vil ikke kunne betjenes eller vil kun betjenes med et redusert tilbud i tidsrommet arrangementet pågår. Se www.akt.no for nærmere informasjon.

Kontaktperson

Arrangementskoordinator Tore Løvland i Kristiansand kommune, mobil: 90 68 79 18