Stor pågang for byggesak

Byggesaksavdelingen i Kristiansand kommune ber deg som ønsker å bygge, eller sende inn spørsmål om byggesaker, om ekstra tålmodighet i disse dager.

Stor saksmengde

1500 Byggesaksleder Arne Kjell Brunes.jpg

Det er mye å gjøre på hjemmekontoret for byggesaksleder Arne Kjell Brunes i Kristiansand kommune for tiden. – Hadde folk vært flinkere til å bruke Internett hadde både de og vi spart tid, sier byggesakslederen. 

– Koronapandemien fører med seg avlyste ferieplaner og generelt mer tid og anledning til å være hjemme. Det er tydelig at mange har overskudd til å utbedre bolig og eiendom eller bygge garasje for tiden. Vi er i alle fall i den situasjonen at vi har fått en betydelig større saksmengde med byggesaker enn normalt, sier byggesaksleder Arne Kjell Brunes i Kristiansand kommune.
 
Han gjør oppmerksom på at alle henvendelser til byggesaksavdelingen blir registrert for saksbehandling i kommunens systemer. Også de mindre og generelle henvendelsene opptar dermed saksbehandler-ressurser.

– Da havner alt i sakskøen, også de enkle små sakene man antakelig kunne finne ut av selv på Internett, sammen med store mengder søknader fra privatpersoner som ønsker å gjøre byggetiltak på sine eiendommer.

Må prioritere

Byggesakslederen forsikrer at alle henvendelser blir behandlet, men saksbehandlerne må prioritere byggesakene som har lovfestet tidsfrist.

– Det er derfor ikke til å unngå at søkere og de som sender inn spørsmål til oss må belage seg på en del ventetid nå om dagen, sier Arne Kjell Brunes, som legger til at det er vanskelig å fastslå hvor lang tid det vil ta å svare på hver enkelt henvendelse eller søknad.

Finn svar selv

– De generelle henvendelsene vi får og må bruke tid på, er ofte spørsmål som man lett kan finne svar på på internett. Vi oppfordrer derfor alle som har spørsmål om tiltak på egen eiendom til først å sjekke aktuelle nettsider, sier byggesakslederen og viser til flere nettadresser:

– Sjekk ut selv så slipper du kanskje å sende henvendelse til oss eller vente på svar. Det er tid spart for deg og tid spart for oss, sier en travel leder i Kristiansand kommune, Arne Kjell Brunes.