Starter mobil vaksinering

Et mobilt vaksinasjonssenter for drop-in vaksinering settes opp på Kongsgård skolesenter på Lund torsdag og Slettheia grendehus fredag. – Vi vil at flest mulig tar vaksinen, sier lederen av vaksinasjonssenteret.

De aller fleste skal Vaksinering3.jpg

De aller fleste har fått sine doser med vaksine på vaksinasjonssenteret i Sørlandssenteret. Men nå flytter senteret seg ut til folk, og setter opp til vaksinering nær viktige målgrupper. Foto: Børge Røssaak Nilsen, Kristiansand kommune.

Innbyggerne har lenge hatt stor nytte av det mobile testsenteret. Nå prøver en også en løsning med et mobilt vaksinasjonssenter som etableres midlertidig i ledige lokaler.

Det er foreløpig besluttet å sette opp det mobile vaksinasjonssenteret her:

  • Kongsgård skolesenter på Lund torsdag 26. august klokka 10.00 – 16.00
  • Slettheia grendehus fredag 27. august klokka 12.00 – 18.00

Drop-in vaksineringen er åpen for alle innbyggere som er født i 2003 og tidligere, og som ikke har fått første dose. Ungdom født i 2004 og 2005 skal ikke vaksineres på drop-in. Les mer om dette her. 

Flerkulturelle miljøer

Et viktig mål med å etablere mobilt vaksinasjonssenter er å gjøre vaksineringen mer tilgjengelig for flerkulturelle miljøer.

- Ved å gjøre det lettere med tanke på transport og unngå timebestilling, håper vi at flere vil komme i gang med vaksineringen, sier leder av Kristiansand vaksinasjonssenter, Anette Lauvås Haabesland.

Det mobile vaksinasjonssenteret settes opp i tilgjengelige bygg.

- Vi nærmer oss slutten på massevaksineringen, og folk som ikke har fått første dose må virkelig få opp farta og bruke sjansen nå, sier Haabesland.

Mange muligheter

Drop-in vaksinering innebærer at en kan ta vaksinen uten timeavtale. Det er også drop-in vaksinering hver dag på vaksinasjonssenteret i Sørlandssenteret  fra klokka 14.00 til 16.00.

På det mobile vaksinasjonssenteret kan du bare få første dose. Andre dose må du få med time på vaksinasjonssenteret. Du kan foreløpig ikke få andre dose på drop-in hverken på det mobile vaksinasjonssenteret eller på Sørlandssenteret. 

Det er ikke avklart når det åpnes for drop-in andre dose

  • Du må ha med gyldig legitimasjon
  • Du må sette av litt tid. Du må først få vaksinen, og så må du være i en ventesone i 20 minutter etter vaksineringen
  • Du må være født i 2003 eller tidligere. Personer født i 2004 og 2005 skal vaksineres i neste uke, men alle disse ungdommene skal ha time. Les mer om dette her. 

Det er ikke endelig avklart hva som skjer når massevaksineringen er over.

Kommunen kommer til å ha vaksiner til personer som har utsatt sin vaksinering. Flere må vente for eksempel grunnet graviditet i første trimester.

Kontakt for media

Kommunikasjonsrådgiver
Børge Røssaak Nilsen
91 35 36 90