Snart tomt for selvtester

Det er snart tomt for selvtester på kommunens innbyggertorg. Inntil vi får nye tester, må innbyggerne bestille koronatest på Kløvertun. Vi jobber også med å planlegge teststasjoner flere steder.

straks.jpg

Selvtestene pakkes nå om og deles i pakninger med kun én test i hver konvolutt.

(Oppdatert fredag 10. desember: Kommunen venter et stort parti selvtester senest i løpet av mandag 13. desember.) 

– Selvtester er nå mangelvare over hele landet, også her i Kristiansand. Med den enorme etterspørselen vi har hatt den siste tiden, ligger vi an til å gå tomme i løpet av en dag eller to. Vi vet dessverre ikke når vi får ny forsyning fra det nasjonale lageret. Nå pakker vi om slik at folk som har bestilt selvtester heretter får én eller to, og ikke hele pakken med fem tester, sier kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik. 

Når selvtestene tar slutt, må innbyggere teste seg på koronasenteret på Kløvertun. Husk at det er timebestilling, ikke drop-in, på Kløvertun.

- Vi er nå i ferd med å bygge opp kapasiteten for testing på Kløvertun. Vi legger ut oppdatert informasjon så snart det er klart, sier kommuneoverlegen.

Bestill time på Kløvertun 

På Kløvertun tas prøver med PCR-tester. Testene blir sendt til analyse i Oslo, fordi kapasiteten på sykehuset i Kristiansand er sprengt. De som tester positivt, kan forvente svar i løpet av to dager. Du hører ikke noe fra smittesporerne hvis testen viser at du ikke er smittet.

Kommunen jobber også med å vurdere hvor det kan rigges opp teststasjoner flere steder.

Det er også mulig å kjøpe CE-merkede antigen hurtigtester på apotek.

Skolene vil ta i bruk en annen type hurtigtester enn de har i dag. Elever som skal testes på skolen, får informasjon direkte fra skolen.