Smittet eller testet? Ikke ring.

Smittesporene jobber på spreng nå, og de ber innstendig om at ikke folk ringer de hvis ikke det er absolutt nødvendig. Det er vanskelig å være tålmodig, men det er nettopp dette som trenges akkurat nå.

Lurer du på svar på din covid-19 test?

På grunn av stor pågang kan det ta litt lengere tid å analysere prøvene en vanlig. Men resultatet vil du få automatisk fra helsenorge.no, og det hjelper ikke å ringe til koronasenteret. Tvert imot da må de bruke tid på telefon som de kunne ha brukt på analyse.

Positiv prøve på selvtest?

Du kan selv registrere at du eller noen i familien har testet positiv på en hjemmetest. Registreringen går rett til kommunens smittesporere. De ringer deg med informasjon så snart de har mulighet på det nummeret du har oppgitt i registreringen, men det kan ta tid akkurat nå på grunn av stor pågang.  

Registrer deg her ved positiv test

Har du testet positiv fra en PCR-test tatt av koronasenteret er du allerede registrert.

Hva skal du gjøre i mellomtiden?

Det er til stor hjelp om du kan lage en liste over dine nærkontakter. Du kan også kontakte disse selv, og fortelle at de må teste seg. Her kan nærkontakter lese mer om dette.   

Det er også til stor hjelp om du samler personnummer til alle som du bor sammen med og gjerne andre nærkontakter, slik at det er lett å gi denne informasjonen videre til smittesporene når de ringer deg. 

Her kan du lese mer om hva du skal gjøre mens du venter for å bli kontaktet.