Si din mening om innbygger-appen

Har du lastet ned Kristiansand kommune sin innbygger-app? Da ønsker bachelorstudenter ved Universitetet i Agder din hjelp til å svare på en kort brukerundersøkelse om appen.

Innbygger-app.jpg

For å nå bredere ut til innbyggerne, lanserte Kristiansand kommune en egen applikasjon. Den blir brukt aktivt for å informere om korona-situasjonen, nyheter og oppdateringer fra kommunen. For å laste ned appen går du inn i App Store eller Google Play på din mobiltelefon og søker opp Kristiansand kommune. Appen er helt gratis. Illustrasjonsfoto: Marte Krogstad

Kristiansand kommune sin innbygger-app ble lansert våren 2020 og siden da har over 5700 innbyggere lastet den ned. Appen gir deg nyheter og oppdateringer fra kommunen rett i lomma.

Nå skal innbygger-appen kartlegges av fem bachelorstudenter som går på studielinjen IT og Informasjonssystemer ved Universitetet i Agder.

Kartleggingsarbeidet består av en kort brukerundersøkelse som omhandler hva du som innbygger bruker appen til, og hva du skulle ønske at den kan bli brukt til.

− Vi ønsker å designe en ny app som er enkel å bruke og trenger derfor tilbakemelding om hva appen blir brukt til, og evt. hvorfor en innbygger som har lastet ned appen før, ikke bruker den lenger. Vi ønsker i den sammenheng å vite hva appen mangler og hva som burde inkluderes i de neste versjonene for at flere vil ta i bruk appen, sier bachelorstudent Remi Rudi.

Brukerundersøkelsen tar ca. 4 minutter å gjennomføre, krever ingen innlogging og den er helt anonym.

Ta undersøkelsen her

Bachelorstudentene ønsker også å gjennomføre digitalt og anonymt intervju med innbyggere på et senere tidspunkt i prosjektet. Dersom du kunne tenke deg å stille til intervju om appen kan du sende en e-post til Remir18@uia.no.

Dette skal de bruke funnene til

Bachelorstudenter Ole Kristoffer Foss og Remi Rudi UiA.jpg

Fem bachelorstudenter ved Universitetet i Agder skal kartlegge Kristiansand kommunens innbygger-app og trenger din hjelp til å svare på spørsmål om bruk av appen. Til venstre: Ole Kristoffer Foss og Remi Rudi. Ikke tilstede da bildet ble tatt: Espen Corneliussen Hersdal, André Breivik Halvorsen og Milos Delevic. Foto: Remi Rudi

Basert på funn fra brukerundersøkelsen vil bachelorstudentene komme med forslag til kommunen om hvordan appen kan videreutvikles.

− Den innsamlede dataen skal analyseres og brukes til videre spesifisering av første utkast av design. Dette er for å ha et grunnlag når vi gjør designavgjørelser. Hele applikasjonen skal mest sannsynlig gjøres om, men om nåværende app har ifølge kommunens brukere noen veldig gode funksjoner, så må brukerne sine meninger settes opp imot designprinsippene vi selv ønsker å følge. Dermed vil kjerne funksjonen beholdes og gjøre tilgjengelighet enda bedre, sier Remi Rudi før han legger til:

− Vi ønsker også å få flere og helt nye funksjoner. Derfor trenger vi også å vite hvordan innbyggerne bruker «Min side», og hvordan integrasjonen mellom applikasjonen og «Min side» kan hjelpe med å få en fin og nyttig informasjonsflyt fra kommunen til brukeren. Uten at brukeren leter etter det selv, sier Rudi.