Ser frem til nytt skoleår på kulturskolen

Etter ett år med koronatiltak, nedstengninger og vekselvis digital og fysisk undervisning satser Knuden – Kristiansand kulturskole på å åpne dørene i august. Søknadsfrist for nye elever er 1. mai.

Diana Spehar Borøy.jpg

– Vi gleder oss veldig til nytt skoleår, sier en smilende Diana Spehar Borøy, assisterende rektor ved Knuden - Kristiansand kulturskole.

Det er fortsatt ledige elevplasser til flere av kulturskolen sine tilbud til høsten. Søknadsfristen, som er 1. mai, nærmer seg raskt og forhåpentligvis kan nye og gamle elever få undervisningstimer som normalt, uten for omfattende koronarestriksjoner i høst. Drømmen er å kunne ønske alle velkomne til fysisk oppmøte.

– Vi følger selvsagt kommunens smitteverntiltak, og vi fokuserer fortsatt på sikkerheten til elever og lærere nå som vi åpner mer opp igjen. Tanken om å fylle undervisningsrommene med latter, musikk og dans gir oss håp, fortsetter Spehar Borøy.

Les mer og søk elevplass her

Variert tilbud for unge i hele kommunen

Kulturskolen har undervisning flere plasser i kommunen og tilbyr fag for de fleste barn og unge mellom 4 – 19 år.

– Her finnes alt fra barnedans for de aller minste til det tverrfaglige tilbudet Sesam med fokus på lek og opplevelser innen musikk, teater, dans og kunst for de som er noe eldre. Popkor, visuell kunst, teater, laptop, og undervisning i de fleste instrumenter for de litt eldre, pluss mye mer, sier Spehar Borøy.

Hun oppfordrer alle interesserte å sjekke ut kulturskolens hjemmeside for alle tilbud.

Muligheter å oppleve kulturskolen

Kulturskolekonsert_Kilden_24.10.20_KRN.jpg

Kulturskolen holdt blant annet konsert på Kilden i oktober i 2020. Foto: Karoline Rise Nøstdal

Tross pandemien har kulturskolen opprettholdt aktiviteten – både digitalt og noe fysisk når det har vært mulig. Det har vært flere arrangementer som har blitt avlyst, utsatt og endret format. Likevel har noen ting vært mulig å gjennomføre. Kulturskolens årlige kunstutstilling ble det heldigvis noe av, og den står tilgjengelig for publikum på Sørlandets Kunstmuseum frem til 2. mai, og på Tangvall Bibliotek frem til 8. mai.

Noe som også blir av, om enn litt forsinket, er forestillingen Askepott som musikalelevene har jobbet med i løpet av skoleåret.

– Det er kjempegøy at vi får til såpass mye som vi får til! Vi må huske på all den tid som både elever, lærere og foreldre bidratt med dette spesielle skoleår. Å snu seg rundt fra fysisk til digital undervisning med jobbing hjemme, og samtidig kunne levere så flotte resultat er fantastisk. Jeg er veldig imponert, avslutter Spehar Borøy. Nå håper hun på mer normal drift neste skoleår og på å se både nye og kjente fjes i kulturskolens lokaler.