Risikerer å måtte kaste 900 vaksinedoser

Vaksinasjonssenteret risikerer at 900 doser koronavaksine går ut på dato. Innbyggere i alderen 65 eller eldre kan kan hjelpe mot dette ved å komme på drop-in vaksinering mandag, tirsdag eller onsdag.

Pauline Bermingham Bye.jpg

Avdelingsleder Pauline Bermingham Bye håper flest mulig i alderen 65 år og eldre bruker muligheten til å få sin oppfrisknigsdose med Pfizer før tiden renner ut onsdag. Foto: Børge Røssaak Nilsen, Kristiansand kommune

Drop-in vaksinering betyr at du kommer til vaksinering uten timebestilling på forhånd.

Oppfriskningsdose er en ekstra dose som gis for å beholde vaksinens gode effekt. Per nå tilbys personer som er 65 år eller eldre oppfriskningsdose. 

Alle over 65 år skal få tilbud om en oppfriskningsdose med koronavaksine. Det må være 6 måneder etter dose 2. Nå har mange mulighet til få sin dose fort og enkelt, men de må slå til før tiden renner ut.

- Vi har mange doser Pfizer vaksine som må settes i løpet av onsdag 13. oktober. Hvis ikke flere kommer, så risikerer vi at vi må kaste 900 doser, sier Pauline Bermingham Bye, avdelingsleder ved vaksinasjonssenteret.

Dette må du vite: 

  • Dosene må settes senest onsdag. Fra torsdag tilbys ikke oppfriskningsdosen lenger på drop-in.   
  • Oppfriskningsdosen skal ikke settes før tidligst seks måneder etter dose nummer to.
  • Det skal være minst én uke mellom oppfriskningsdosen og en eventuell influensavaksine.
  • Du må ha med legitimasjon med fødselsnummer og bilde. Utgått pass er gyldig ID i denne sammenhengen.

Åpningstid og sted mandag og tirsdag

Mandag 11. oktober klokka 10.00 - 16.00 i vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret.

Tirsdag 12. oktober klokka 10.00 – 17.00 i Rådhuskvartalet ved Torvet i Kvadraturen.

Onsdag 13. oktober klokka 10.00 – 14.00 i vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret.  

Les mer om drop-in tid og sted her. 

Derfor haster det

Kristiansand kommune har altså hatt 1900 doser som er nær utløp. For å slippe å kaste dosene, er det besluttet å tilby dem som oppfriskningsdose på drop-in for alle som er 65 eller eldre.

Oppfriskningsdose er en ekstra dose som gis for å beholde vaksinens gode effekt. Per nå tilbys personer som er 65 år eller eldre oppfriskningsdose.

- Vi har tilbudt vaksinen på drop-in fredag, og det var mange som møtte opp. Men ikke mange nok. Hvis ikke flere kommer på mandag, tirsdag og onsdag, ser det altså ut til at vi må kaste opp mot 900 doser, sier avdelingsleder Bye.

 Oppfriskningsdoser skal egentlig først tilbys de aller eldste og sykehjemsbeboere. Grunnen til at tilbudet allerede nå kommer til personer ned til 65 år, er altså at vaksinasjonssenteret har et parti doser som nærmer seg utløpsdato.

- Vi har ikke tid til å gjennomføre en formell innkalling i denne rekkefølgen før dosene går ut på dato. Derfor ble det besluttet å gi dem på drop-in, sier avdelingslederen.

Haster å bruke tilbud

Når dette partiet enten er tømt eller har gått ut på dato, avsluttes tilbudet om drop-in vaksinering av oppfriskningsdose.   

Kristiansand kommune er i gang med å vurdere det praktiske rundt vaksineringen med oppfriskningsdosene. Med unntak av vaksinedosene som er tilbudt på drop-in, er det altså ikke besluttet hvordan en skal gå frem.

Kontakt for media

Avdelingsleder Kristiansand vaksinasjonssenter
Pauline Bermingham Bye
97 62 10 76