Registrering på bussen mellom Kristiansand og Hovden

Kristiansand kommune legger til rette for frivillig registrering for passasjerer på AKT sin rute 170 mellom Kristiansand og Hovden.

Denne ruten mellom Kristiansand og Hovden er populær, og nå som påskeferien er like rundt hjørnet regner kommunen med at mange vil reise denne strekningen.  

– Det var nylig en episode med koronasmitte på denne bussruten. For økt trygghet, og for å sikre at smittesporingen blir lettere, blir det nå mulig for passasjerene å registrere seg på bussen, sier Sigurd Paulsen, beredskapssjef i Kristiansand kommune. 

På lange bussturer er passasjerene ekstra utsatt for smitte, og det er på bakgrunn av dette at passasjerene nå får tilbud om å registrere seg. Registeringen er frivillig og vil være etablert før påske. 

Slik foregår registreringen 

Den enkelte passasjer skanner en QR-kode, og registrerer telefonnummeret sitt når vedkommende går på bussen. Kommunens smittesporingsteam vil da kunne ringe til registrerte passasjerer ved eventuell smitte. Dataene slettes etter 14 dager.  

Sigurd Paulsen avslutter med å oppfordre alle innbyggere, og spesielt de som skal flytte på seg i forbindelse med påskeferien, til å laste ned smittestopp-appen.

 

Kontaktperson for media: 

Sigurd Paulsen, tlf.: 97 53 39 27