Ordfører og RIL hedret Aida Dahlen

Aida Dahlen tok bronsemedalje i bordtennis under Paralympics 2021 i Tokyo. Hun ble nylig hedret med gode ord og blomsterhilsen både fra ordføreren vår og idrettsklubben RIL (Randesund Idrettslag).

Ordfører overrekker blomster.JPG

Jan Oddvar Skisland og Aida Dahlen

Ordfører Jan Oddvar Skisland gratulerte Dahlen med seieren og overrakte blomster på vegne av kommunen.

– Vi er veldig stolte og takknemlige på vegne av Kristiansand for det du har oppnådd. Det er ikke mange som kommer opp på ditt nivå. Du har framstått som en utøver som er svært reflektert. Jeg har fulgt med på deg og karrieren din. Du er et forbilde for andre parautøvere og en utrolig flott og engasjert person, ikke bare på banen, sa Skisland.

Daglig leder i RIL Øystein Konradsen overrakte også blomster til bronsjevinneren. Han understreket at planen var å feire seieren til Aida Dahlen på RIL sitt 75-årsjubileum som skulle ha vært i høst – men som nå er utsatt til våren, så feiring er litt utsatt – men den kommer.

Daglig leder i RIL og Aida Dahlen_blomster_kwt_lysere.jpg

Daglig leder i RIL Øystein Konradsen overrekker blomster til Aida Dahlen

Endelig!

Dahlen selv var overrasket og glad over de offisielle gratulasjonene.

– Denne bronsjemedaljen betyr utrolig mye for meg. Jeg har jobbet hardt for den, i tillegg har det vært en tung tid med korona. Det er en stor lettelse å endelig klare det, smilte hun. – Jeg har lyst til å rette en stor takk til Kristiansand kommune, Randesund IL-BTG og Cultiva Ekspress for støtten i alle disse årene.

Dahlen har hentet inspirasjon fra en rekke forskjellige folk underveis i sin idrettskarriere, men frem for alt har hun hatt en indre motivasjon – og alltid ønsket å utvikle seg som idrettsutøver.

Fra Sarajevo til Kristiansand

Aida Dahlen har en spesiell historie, både som privatperson og som idrettsutøver. Hun er født i Sarajevo, Bosnia Hercegovina. Her bodde hun på sykehus de første to-tre årene av sitt liv, før hun ble flyttet til nabolandet, Montenegro der hun bodde på et institutt for krigsskadde barn. Hun har manglet halve venstrefoten og halve venstrearmen fra fødselen av. Da Aida var fire år kom Lars Dahlen fra Kristiansand for å jobbe humanitært i Montenegro. Det utviklet seg til et fint vennskap mellom de to, og to år senere adopterte han og kona den lille jenta, som dermed vokste opp i Kristiansand sammen med søsteren Maria.

Aida spilte fotball og håndball og hun var et stort idrettstalent. Men da hun ble 12 år, ble det vanskelig å løpe langt med beinprotesen. En venn av familien foreslo bordtennis, og Aida oppsøkte den ene klubben som fantes i Kristiansand, Randesund IL-BTG.

Hun hadde en intuitiv forståelse av spillet og god bøy i håndleddet, noe som var et suksesskriterium på banen. Første gang hun ble tilbudt plass på landslaget i bordtennis for barn med funksjonsnedsettelser takket hun nei, fordi hun ikke anså seg selv som en av dem. Men det å skulle representere Norge i internasjonale konkurranser gjorde at hun ombestemte seg, og resten er historie.

Paris 2024 Paralympics

På spørsmål om hva fremtiden nå vil bringe svarer Aida at hun planlegger å fokusere mer på studiene ved Norges idrettshøgskole i Oslo de neste to årene. Hun Holder på med en Bachelor i trenerrolle og idrettspsykologi. Deretter har hun tenkt å trappe opp treningen frem mot OL i Paris i 2024.

– Det blir en fin overgang å hive seg på bordtennis det siste året avslutter den nybakte medaljevinneren med et stort smil. Hun understreker også at idretten allerede har gitt veldig mye som hun vil ta med videre i livet når hun er ferdig med karrieren.

Aida Dahlen_kristin wallem timenes.JPG

Aida Dahlen

Foto i artikkelen: Kristin Wallem Timenes, Kristiansand kommune.